Předprodej byl ukončen

Robert Kuśmierski (PL)
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Robert Kuśmierski (PL)

úterý 26.9.2017 od 20:00
U-klub, Olomouc

O akci

Robert Kuśmierski je vynikající polský akordeonista a pianista, známý v Polsku jako člen Czerniakovské kapely a pedagog hry na akordeon ve Varšavě; v Česku pak jako již několikaletý koncertní partner Jaromíra Nohavici. Pro svou výjimečnou schopnost improvizace a tvůrčí přístup je dlouhá léta vyhledávaným studiovým hráčem.
V novým aranžích za doprovodu akordeonu nebo piana dostaly již známé písně Jaromíra Nohavici nový rozměr a mnohé tak oscilují na pomezí folku a šansonu. Druhou rovinou je takřka kabaretní hudební bavičství, ve kterém Robert Kuśmierski a Jaromír Nohavica v souhře heligonky a akordeonu vracejí diváky do první poloviny dvacátého století a dávají vzniknout novým kupletům vycházejících z těchto tradic. 

Více informací

Robert Kuśmierski se podílel na nahrávce úspěšného alba Jaromíra Nohavici Tak mě tu máš, jeho polských albech a bude i partnerem na připravovaném CD, které vznikne na podzim tohoto roku. Za sebou má také již vydání prvního sólového alba s názvem Karuzela.

Bylo jen otázkou času, kdy se tento jedinečný instrumentalista ukáže v samostatném sólovém programu, ve kterém představí všechny roviny sólového hráče na akordeon. Koncert přináší sérii neotřelých a nápaditých ztvárněních tzv. klasiky (F. Chopin, W.A. Mozart, A. Piazzolla aj.), které vás překvapí i pobaví. Pokud patříte mezi fanoušky Jarka Nohavici, Roberta dobře znáte a živé setkání s tímto nevšedním muzikantem vám udělá určitě radost.