Předprodej byl ukončen

Koněšínskej bigbít 2017
FESTIVAL / KONCERT / TANEČNÍ PARTY / Hudba – Pop, Punk, Rock

Koněšínskej bigbít 2017

3. – 5. srpna 2017 od 17:00
Koněšín, Koněšín

O akci

Nový hudební festival, který, a v to pevně věříme, bude tradičním obohacením hudebního vyžití na Vysočině.

Koněšínskej Bigbít bude probíhat v areálu Radarka, v Leteckém muzeu v Koněšíně.

Je to Open air festival.

Máme možnost vytvořit stanové městečko, sociální zařízení je k dispozici po celou dobu festivalu.

Občerstvení na místě zajišťuje místní Hospůdka Na kopci, k dispozici bude jak jídlo tak pití.

Seznam účinkujících

HUDBA PRAHA

Pokračování Hudby Praha po rozpadu v roce 2015

Pět kmenových členů, originální zvuk

Charakteristický souzvuk kytar bratří Zatloukalů, zakládajících členů skupin Jasná Páka a Hudba Praha, doplněný tradiční rytmikou - bubeníkem Ludvíkem "Emanem" Kandlem a basovým kytaristou Jirkou Jelínkem, je zárukou původního soundu kapely. Zpěvák Zdeněk Hnyk, jehož hlas můžete znát z vysílání pražského Radia 1, vokalistky Jarmila "Jamajka" Koblicová, dlouholetá opora Hudby Praha a  Lucie Jandová, spolu se saxofonistou Jakubem Doudou sestavu skvěle doplňují.

Letošní koncertní turné má název Tak spolu jdem...

Rokenrolu nazdar!

BABALET

Průkopníci českého reggae. Vznik z kapel Omnibus a Máma Bubo. Přelomem v historii kapely byla tragická smrt jejího zakladatele, zpěváka Aleše Drvoty v roce 1987. Po více než roce hledání kapela přibírá konžského zpěváka Martina Tankweye, který zpíval směsicí angličtiny, češtiny, francouzštiny a afrického jazyka lingala. První ohlasy jsou slibné, kapela zní díky zpěvákovi cizokrajně, což jí pomáhá v popularitě. Navíc Tankwey je rozený showman, známý i z televizních obrazovek (počasí na Nově). Bohužel trpí nevyrovnaností repertoáru a její popularita postupně slábne, až v roce 1997 prakticky ukončuje aktivní činnost. Po roce 2004 skupina obnovuje alespoň občasnou koncertní aktivitu.

 

FKLETZI

1989 - 91 Temné časy

Soubor vznikl na jaře roku 1989 v Brně, zakládajícími členy byli Calvera a Korzár, kteří jsou členy kapely dodnes. Historie skupiny se dá rozdělit do pěti etap.

1. 1989-1991 Po několika počátečních personálních změnách vznikla první sestava ve složení:

Korzár kytara/zpěv

Calvera basa/řev

Simon kytara

Křesťan bicí

V tomto složení nahrál soubor ve zkušebně v Žabčicích 1. nepojmenované a nikdy nevydané demo, které obsahovalo 14 skladeb, především instrumentálních. V roce 1990 kapela odehrála svůj 1. koncert v brněnském Semilasse. V létě následujícího roku kapelu opouští současně bubeník Křesťan i kytarista Simon a zbývající dva členové přibírají nové posily, bubeníka Kašpara jr. a trumpetistu Zuba.

1991 - 1992 Nadšení to půůvodníí...

 Kapela se stěhuje ze Žabčic do zkušebny v Brně a vystupuje především v místních studentských klubech. Bubeníka Kašpara jr. nahrazuje v roce 1992 von Neumann, Korzárův bývalý spoluhráč z gymnazijní kapely Tormentum. Kapela nahrává ve studiu v DDM v Lužánkách (za podpory saxofonisty Reného) tři skladby, ke konci roku odchází bubeník von Neumann a kapela se dočasně rozpadá. Calvera odchází do Insanie a Korzár nastupuje na uvolněný post kytaristy do Nešvilského krúžku.

1996 - 1999 Poválečná obnova

 Soubor obnovuje svou činnost, na místo trumpetisty Zuba nastupuje klávesista Max Dráp a v tomto složení nahrává kapela v roce 1999 ve studiu divadla Radost demo Zoobigbít. Touto nahrávkou začíná tzv. "zvířátkové" období, většina textů je věnována evropské fauně (výjimečně i flóře).

2000 - 2006 Berly sviním

 Max Drápa nahrazuje za klávesami Flint Stone, kapela vyjíždí na festivaly po moravských městech a ve studiu Lávka nahrává dvě dema: Sonnenblut a Berly sviním. V létě 2006 odchází Flint Stone a ke konci roku von Neumann.

2007 -> ...káru táhnem dál

 V lednu 2007 nastupuje na post bubeníka Wassermann, kapela začíná hrát kratší, údernější a přímočařejší písně. Texty o zvířátkách jsou pozvolna vytěsňovány příběhy ze života (o nic méně drastickými). V roce 2009 nahrává ve studiu Lucas dvě skladby, v roce 2012 potom ve studiu Chlív další čtyři. V tomto roce všech šest skladeb (+ jeden bonus z dema Zoobigbít) vydala kapela samonákladem na zatím posledním albu pod názvem Studna.

The FOUR ELEMENTS

The Four Elements existují prakticky od roku 2010. Původně se však kapela jmenovala Kecky pecky. K přejmenování došlo o pár let později. Od svého vzniku však kapela hrála již na spoustě významných akcí - např. v roce 2014 na festivalu v Litovli s kapelou Vypsaná Fixa, skvěle se zapsala také na soutěži Rocková stage v Citově, kde získala 3. místo.

V únoru kapela natočila svůj nový klip pod vedením kameramanů Michala Plose a Vojtěcha Malíka. „Píseň se jmenuje Sám sebou a tento klip považujeme za náš největší úspěch. Vojta s Michalem odvedli naprosto skvělou práci,” prohlásil lídr a zpěvák kapely Lukáš Huszár.

V květnu tohoto roku The Four Elements vydávají své debutové album pod názvem Jiní nikdy nebudeme. Název alba kopíruje také celkové myšlení kapely, která hraje pouze své autorské skladby a jsou rezolutně proti přejímání skladeb od jiných interpretů.

„Nechceme nikoho kopírovat, chceme jen a jen tvořit. Ten pocit, že lidé poslouchají naši vlastní tvorbu a ještě si s námi zpívají, je prostě neuvěřitelný a hlavně k nezaplacení. Často se také lidé ptají, proč jsme Four (čtyři) a hrajeme ve skutečnosti jen tři. Odpověď je velice jednoduchá - jsme tři elementy a ten čtvrtý element je právě hudba,” dodal Huszár.

FLY TOMORROW

Fly Tomorrow se pyšní vlastní tvorbou převážně ve stylu klasického rocku a blues, s dominantní sólovou kytarou a foukací harmonikou. Inspirují se především hudbou konce 60. let. Tvorba olomouckého pětičlenného bandu však zdaleka nečerpá jen z doby počátků bluesrocku. Své posluchače si za čtyři roky existence získala také svým širokým záběrem současného repertoáru – od energické nakládačky syrového blues až k melodickému rocku a zpěvným metalovým či poloakustickým baladám. V současnosti připravuje kapela své první CD.

Kapela Fly Tomorrow vznikla v roce 2008 z trosek skupiny Těleso. Její poslední dva členové Daniel Agnew (kytara, foukací harmonika a zpěv) a Petr Ševčík (kytara, zpěv) k sobě přibrali perkusionistu Tomáše Chalupu a své trio pojmenovali Fly Tomorrow. Název je převzat z jednoho psychedelického blues Johna Mayalla. V trojčlenné sestavě fungovala kapela až do poloviny roku 2009. Po příchodu nových členů, bubeníka Pavla „Kropáčka“ Waischorna, baskytaristy Zdeňka „Bobana“ Konopky a houslistky Terezy Vrbové mohla kapela přejít od poloakustických úprav svých skladeb k hutnějšímu zvuku. Základem repertoáru kapely je od začátku vlastní tvorba vycházející ze směsice melodického rocku a blues. Housle přidávaly folkové a folklórní motivy, djembe zase etno prvky se specifickou rytmikou. V roce 2010 přichází do kapely kytarista František Sobek. Z kapely odcházejí Tomáš a Tereza a post bubeníka o rok později přejímá Vlastimil Locker. Vznikají art-rockové balady a syrová blues, které si získaly oblibu zejména v olomouckém Bounty Rock Café a malých klubech a hospodách v Olomouci a okolí. Poslední změna v sestavě kapely nastala u basové kytary. V roce 2014 Bobana střídá Tomáš Šťastný. Fly Tomorrow kultivují svůj vlastní osobitý styl, který překračuje žánrové hranice, ale zároveň respektuje své hudební kořeny. Kapela odmítá žánrová klišé, hudba i texty jsou autentické, nevyumělkované, bez kudrlinek a napodobování (žádné "woke up this morning").

ELEMENT

Stručně nekonstruktivní jsoucno faktů, které provedou všemožné návštěvníky tohoto profilu historií a nezáživnými příběhy hudebně-teatrálního pseudosukupení ElementVonTroppau. Chili biografie.

2015 - flexibilně variabilní poskládání čtyřech lidí. Příprava vlastního materiálu na ponurý podzim předurčila veškerou stylizaci. Depresivně vymagořené hudby i textařiny. Díky tomu je ElementVonTroppau velmi svým a jedinečně nezaměnitelným zástupcem sudetského funk-rock'n'rollového žánru.

VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

Syrový zvuk, autorské texty, ticho i hluk vyjadřující niterné pocity. To je Ve Vlastní Šťávě.

Nejsme projekt, ale kapela

GUSTAVO ROJO

Gustavo Rojo je indiepopová kapela, ostřejšího ražení, živelného projevování, životního nenadhledu, bez předsudků k osobnostní nahotě.

Kapela vznikla 16.5.2014, hraje i zpívá česky, své vlastní písně, svých vlastních životních i neživotních příběhů. Písně i texty dělají všichni v kapele, Dva roky zpátky (16.5.2015:-)natočila v ostravském Citronu první desku Gustavo Rojo, druhá je momentálně (2017:-)na spadnutí. Kapela se zatím skládá ze zpěváka  Aleše Čumy, baskytaristy Jendy Čumy, kytaristy Honzy Čumy a bubeníka Petra Hermanna.

Jednou z nejsilnějších stránek Gustavo Rojo jsou jejich živé koncerty, které by měl alespoň jednou za život vidět každý, dál má několik dalších stránek, podobně silných.

ROTUJÍCÍ KEDLUBEN

Skupina vznikla na jaře roku 1988 v Opavě v bytě klasického sídlištního paneláku. Tam se v dětském pokojíku pozdějšího bubeníka začala scházet parta spolužáků z opavského gymnázia. Postupem času prošlo skupinou více členů a hostů, ale základní sestava se ustálila v tomto složení: Sagvan Hála ( leader, zpěv ), Ludvig van Khedluben (bicí), Julian Chendo (kazoo), Limahl Neyezchleba (???), Yatama Neydu (klavír), Golden Nighteengale (kytara), V.I. Pozděbohatý (foukací harmonika). Až na jednu výjimku byla celá kapela složena z absolutních hudebních analfabetů. Za rok a půl naší existence jsme zrealizovali tři koncertní programy a veřejně vystoupili přibližně desetkrát. Asi největším počinem bylo vystoupení na již tehdy respektovaném festivalu alternativní kultury Valašský špalíček,v červnu roku 1989. Naše veřejné produkce byly výrazně založeny na scénickém provedení, kostýmech a průvodním slově. Většina z nich by se dala nazvat happeningem. Hudební, říkejme spíš zvuková, či ruchová stránka věci byla ale neméně důležitá. Proto jsme, abychom ulehčili práci hudebním kritikům, sami vymysleli pro náš netradiční styl název : Psychoparalytic-khelerub-metal.

Nová historie bandu se začala psát na podzim 2007, kdy jsme se po poslechu starých nahrávek rozhodli „něco s tím udělat“. Následovalo půlroční ostýchavé oťukávání, až jsme se 30.6.2008 opravdu sešli v sestavě Ludvig, Julian a V.I.P. V září 2008 dostala naše kapela novou posilu, kterou je Antoine Duschbad de la Bazén - rytíř bez lázně a vany.

Kapela moc nekoncertuje, protože chce být svým fanouškům vzácná.V létě 2009 došlo v kapele k personálním změnám. Odešel Julian Chendo, protože ztratil svůj nástroj, a přišel hráč na basu Libaba Bimbass.

V květnu 2010 přibyla do kapely další výrazná posila ,Dr. Felixa"patras"Čecháčková, která náš sound obohatila o nadpozemský tenorsaxofon !

V lednu 2011 proběhlo v kapele personální zemětřesení. Odešel L.v Khedluben, odešel Antoine de la Basein a odešla také Dr. Čecháčková.Suma sumá(rum) tedy zůstali v kapele 2 lidé, V.I.Pozděbohatý(již jediný zakládající člen) a Libaba Bimbass.

V současné době (duben 2011) už kapela opět žije, tvoří, zkouší...Příchodem nových členů došlo k jistému zdrsnění a zhrubnutí, které je ovšem provoněno neopakovatelným odérem solvíny...Přišli totiž Peter "laky" Zámečník a Jerzy Tchorz Jerzabnik !!!

V říjnu 2011 přibyl do kapely Jimi Apendix na sólovou kytaru a jsme tomu rádi !!!

V roce 2014 došlo k dalším personálním obměnám.

Pokračuje a rozvíjí se spolupráce se sesterskou taneční skupinou Statické Ředkve !!!

ZAVÍRÁME

Zavíráme! je rocková skupina, která původně vznikla v roce 1997 ve Valašském Meziříčí na troskách dříve známých meziříčských kapel Bezděz, Hilda Sutherskillová, Šraňky dolů nebo Koleměsta, které ve Valmezu působily v první polovině devadesátých let. V lednu 1999 natočila a vlastním nákladem vydala první pětipísňovou CD nahrávku "Zavíráme EP 99", přispěla dvěma skladbami na CD sampler Valmez ´99 a odehrála několik koncertů, převážně v tehdejším domovském M-klubu ve Valmezu. 

Na konci roku 1999 se však tehdejší sestava rozpadla a až po téměř deseti letech se někteří původní členové sešli v Olomouci a spolu se svými dalšími olomouckými přáteli dali dohromady novou sestavu. 

Od podzimu roku 2011 začala kapela připravovat nový repertoár, který na konci roku 2012 shrnula na nahrávce "Hejčínské terasy". 

V létě 2014 pak nahrála aktuální album "Hořelo nám v bytě" 

Kapela koncertuje, převážně v olomouckých klubech (Ponorka, Jazz Tibet Club, Bounty Rock Cafe) s občasnými výlety jinam (ostravský Hudební bazar, valašskomeziříčský M-klub). Na některých koncertech s kapelou příležitostně vystupuje i olomoucký saxofonista Igor Hartmann, který hostuje i v několika písničkách na aktuální nahrávce" 

GENERAL FAILURE

Safe mode - unplugged

Zpěv, kytara: Juraj Macko

Perkuse, akordeon: Jan Konečný

Reportoár: U2, Queen, Metallica, R.E.M., Robbie Williams, Coldplay, Oasis, The Cure, TEAM, Richard Müller apod...