Předprodej byl ukončen

Podzimní koncert v Michnově paláci
KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Blues, Jazz, Klasika / Umění

Podzimní koncert v Michnově paláci

neděle 12.11.2017 od 18:00
Michnův Palác, Praha

O akci

KVARTETO ARCO
Pavel Charvát – housle, Vladislav Richter – housle
František Froněk – viola, Pavel Chovanec – violoncello

PROGRAM:
M. A. CHARPENTIER: Te Deum-Intrada
K. STAMIC: Kvartet A-dur
W. A. MOZART Rondo alla turca,
W. A. MOZART Divertimento F-dur KV 138
A. DVOŘÁK: Smyčcový kvartet F-dur „Americký“ (Lento)
A. DVOŘÁK: Valčík A-dur Op. 54/1
R. SCHUMANN: Snění
J. STRAUSS: Polka Pizzicato
P. MASCAGNI: Sedlák kavalír (Intermezzo)
J. STRAUSS: Na krásném modrém Dunaji

Více informací

Michnův Palác na Malé Straně

více informací zde

POLOHA OBJEKTU NA MAPĚ

 

Barokní Michnův palác s kašnou a atriem je skvostem celé Malé strany. Nacházejí se v něm reprezentační a společenské prostory, včetně kanceláří.

 

První zprávy o palácové stavbě máme asi z roku 1579, kdy byla majetkem Jana Vchynského z Vchynic. Z dalších majitelů byl důležitý Pavel Michna z Vacínova, který palác koupil v roce 1623 a přestavěl jej do dnešní podoby a interiéry opatřil bohatou štukovou výzdobou. V majetku Michnů zůstal dům téměř padesát let, odtud název Michnův palác. V roce 1767 stavbu získala státní správa, která v ní zřídila vojenskou zbrojnici. V risaltu, vystupujícím do zahrady, jehož bohaté štukatury dodnes obdivujeme, zřídila dílnu na střelivo. Město Praha získalo palác v roce 1914 a v roce 1921 jej prodalo Československé obci sokolské. Ta provedla poslední přestavbu tak, aby budova sloužila tělovýchově a Michnův palác přejmenovala na Tyršův dům. Dnešní Tyršův dům tvoří komplex budov obklopující bývalý Michnův palác.

 

Smyčcové kvarteto ARCO

bylo založeno členy Filmového Symfonického orchestru Praha - FISYO

Pavel Charvát studoval na Pražské konzervatoři a v letech 1977-1990 byl členem České filharmonie, od roku 1997 je členem Symfonického rozhlasového orchestru a několika dalších komorních uskupení.

Vratislav Richter působil v proslulém Pražském Symfonickém Orchestru a v zahraničí (Utrechtu), po návratu působí v mnoha komorních ansámblech.

František Froněk studoval Pražskou konzervator, byl členem Filmového symfonického orchestru a později se zaměřil na pedagogickou činnost.

Pavel Chovanec působil jako sólista v Západočeském symfonickém orchestru, celou řadu let působí v uměleckém komorním stružení Continuo di Praga, Trio d´Archi Di Praga a jako pedagog. Vede též toto kvarteto.

 

Koncertní agentura FIDELIO

pořádá pravidelně koncerty tématické (např. vánoční, adventní), klasické, jazzové a swingové hudby v unikátních prostorách Prahy, ale i jiných měst již od roku 2001

Tato hudba přispívá blahodárně k vašemu odpočinku v hektických dnech a můžete ji třeba považovat za jistý druh relaxační hudby.

Přijďte si odpočinou od běžného shonu!

Voucher je taktéž krásný dárek pro vaše blízké a udělá jim určitě radost.

Pořadatel

Koncertní společnost FIDELIO, s. r. o.