Předprodej byl ukončen

Jiří Kolbaba: Bhútán - Země hřmícího draka
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Jiří Kolbaba: Bhútán - Země hřmícího draka

pondělí 15.5.2023 od 19:00
Fabrika, Svitavy

O akci

Už od dětství máme vřelý vztah k pohádkám. Země krále Miroslava existuje.
Přijměte pozvání do království, které vede osvícený a všemi obdivovaný panovník. Bhútánský král otevřel nádhernou zemi pro regulovaný turismus teprve nedávno. Zakázal používání igelitových tašek, kouření a stanovil, kolik procent území musí pokrývat lesy. Království neměří úspěch pomocí HDP, ale sleduje Velké domácí štěstí. Nad vším bdí královským dekretem ustanovené Ministerstvo štěstí.

Cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba vyjíždí každý rok na expedice a poznávací cesty do nejodlehlejších oblastí světa. Vozí textový a obrazový materiál, který pravidelně zpracovává do veřejných a mediálních projektů. V Česku i zahraničí organizuje tématické fotovýstavy o krásách světa.

Zajímavou formou zaznamenává detaily přírodních struktur a exotické tváře domorodců. Populární jsou zejména cestovatelovy besedy a diashow, stejně jako častá vystoupení v elektronických médiích. Známý je jeho mnohaletý pořad na Rádiu Impuls. V celosvětové kampani Keep walking byl Jiří Kolbaba zařazen do elitní skupiny cestovatelů a dobrodruhů, je viceprezidentem Českého klubu cestovatelů.

Jirka Kolbaba fotí digitálním fotoaparátem OLYMPUS OM-D a fotoaparátem HASSELBLAD XPan na filmy Fuji Velvia 50, 100 a Provia 400. Mnoho fotografií je také foceno mobilním telefonem SAMSUNG.

Snímky aktuálně umisťované na Facebook jsou exponované mobilním telefonem SAMSUNG a na stejný telefon také píše “Dopisy z cest”, které posílá na adresy mnoha přátel po celém světě a později z nich vydává populární knížky. Již vyšly 4 díly.

 

 

 

 

Pořadatel

Středisko kulturních služeb města Svitavy

www.kultura-svitavy.cz