Předprodej byl ukončen

Zuby nehty
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Zuby nehty

čtvrtek 27.4.2023 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

ZUBY NEHTY - women power - alternative/Praha 
 

Kapela? Pestrá mozaika vyhraněných osobností! I se všemi jejich paními, podivnými kuchařkami, zvířaty, kusy a absurdními obrazy.
 

Zuby nehty se pohybují na českých, evropských i amerických pódiích už od roku 1981 v proměnlivých sestavách. Na scénu vstoupily jako Plyn, později změnily název na Dybbuk. Na nějakou dobu přestaly hrát, ale opět se vrátily jako Zuby nehty. Debutovaly albem Utíkej! v roce 1993. V sestavě ZN se vystřídali Naďa Bilincová, Tomáš Míka, Honza Lorenc, Michal Lang, Eva Trnková, Alice Kalousková-Flesarová, Petr "Marvin" Svoboda, Martin Černý, Jana Modráčková-Kaplanová, Jarda "Trabandita" Svoboda… Po albu Loď odplouvá (2000) se načas odmlčely, ale zase jim to nedalo.

Jsou stále k vidění v klubech a na festivalech po celé republice. Jejich hudba bývala označována slovy jako punk, nová vlna, alternativní rock… Vždy šlo však o původní hudbu a původní texty. Každá z členek přináší své vlastní písně a většinou autorka svou píseň také zpívá. Jejich hudba se hemží paními, podivnými kuchařkami, zvířaty a absurdními obrazy, stejně tak jako vážnými tématy. Zuby nehty, to je pestrá mozaika vyhraněných osobností, které přes všechny odlišnosti stále tvoří a jsou svéráznou povětšině ženskou kapelou s jasně rozpoznatelným rukopisem. 

Současnou sestavu skupiny tvoří Marka Míková (voc, kb), Kateřina Jirčíková (voc, sax, fl), Alice Flesarová (voc, sax), Jana Kaplanová (voc, ds) a někdejší spoluzakladatel skupin Vltava a 69  Jan Maxa (bg, voc).

Vystupující

Zuby Nehty (CZ) – web

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu