Předprodej byl ukončen

Nádherné úterý
DIVADLO / Představení / Děti

Nádherné úterý

neděle 26.3.2023 od 16:00
Artičok, Hradec Králové

O akci

Když chceme, aby byl někdo ještě lepší, než je, udělejme mu radost, to je přeci jednoduché!

A tak se jedno nádherné Úterý rozhodne být ještě nádhernější než je a dá se do řeči s babičkou, která kdysi ztratila milovanou panenku. Úterý se rozhodne jí vyprávět, co se s její panenkou stalo a kolik lidských životů panenka ovlivnila.

Děti se tak setkají s holčičkou, která se lečí po nemoci, a díky panence se začne učit hrát na piano, s tatínkem, kterému se začne stýskat po svém chlapečkovi, který je na prázdninách u babičky. O krásné slečně, která namaluje krásný obraz. O klukovi, který si zatouží koupit a zasadit vlastní strom. Všechny tyto příběhy jsou dětem blízké, a tím nemusí hledat hlubokou ideu příběhu, která je určena spíše dospělým. Vyprávění je částečně smutné, na druhé straně veselé a dětsky naivní a pro dospělého diváka i k zamyšlení.

Poetickou pohádku na motivy knihy Daisy Mrázkové Nádherné úterý, čili slečna Brambůrková chodí po světě zahraje dlouholetá členka Divadla Drak Ivana Bílková.

Sejdeme se v příjemné prostředí kavárny Artičok, kde pro vás bude jako vždy připravená výborná káva i spousta dobrot. Ty si můžete vychutnat i během představení.

Vstupenky se prodávají od 15 hod na místě, nebo si je můžete zajistit již nyní v předprodeji. Držitelé Rodinných pasů mají slevu. Děti do 1,99 let mají vstup zdarma.

Celková délka představení je cca 40 minut.

Další akce pořadatele

O kouzelných dudách - 21. dubna od 16:00, Galerie Artičok, Hradec Králové