Předprodej byl ukončen

Cocotte Minute | Nezámek | Šumava
KONCERT / Hudba – Metal, Rock

Cocotte Minute | Nezámek | Šumava

pátek 14.7.2023 od 19:30
Nezámek, Hartmanice

O akci

Kultovní metal-crossoverová kapela Cocotte Minute se od svého návratu na scénu nachází ve vrcholné formě! Na Nezámku to bude letos pěkně divokej začátek! ;)

Od určujícího alba Czeko dělí Cocotte Minute bezmála dvacet let a z členů kapely jsou čtyřicátníci. Věk se odráží i v tématech skladeb a ve zdrojích inspirace.

Cocotte Minute naposledy vydali v roce 2018 EP Veď mě!, další chystají na konec tohoto roku. Zllá láska má obsahovat tři písně. První z nich – Řeku – kapela vypustila už loni. „Písnička o lásce je v našem případě překvapivá aktivita,“ říká frontman Zeller. A dodává, že Cocotte Minute dělají jen songy o tragické lásce, co dopadne vždycky špatně.

Cocotte Minute se řadí mezi absolutní špičku nejen v rámci svého žánru ale i celé české klubové scény a jsou je oceňováni za svůj hudební nadhled a silné české texty. 

Skupina pravidelně vystupuje na pódiích hlavních českých festivalů a klubových turné. Její koncertní show se těší velkému zájmu příznivců tvrdší hudby.

Výraz „Cocotte Minute“ znaméná ve francoužštině tlakový hrnec. Zeller příhodu, jak získali svůj název popisuje slovy: Přišlo to smskou od kamarádky. Že prej si to bude každej pamatovat. A měla pravdu!

 

Vystupující

Cocotte Minute (CZ) – web / web

Více informací

Tak co si dát víkend na Šumavě??

NOCLEH? Proč by ne?!

Kdo si bude chtít udělat větší výlet, nebo dát pivko, nebo nerad řídí po tmě, nebo ráno rád poslouchá ptačí klábosení, nebo cokoliv jiného.., tak možnost přespat určitě je!

Nějaké pokoje máme a plácek na stan se také najde.

Kdo budete chtít nocleh, napište nám prosím na zamek@nezamek.cz

Rádi vám to zajistíme.

Zahrada (stan pro 2-3 osoby).. 150,-/stan + popl.obci

Jednoduchý pokoj s fajnovou postelí (2-6 osob) 390,-/os + popl.obci

Takže neváhejte a naplánujte si to hezký!

Dolejší Těšov je malá osada spadající k městu Hartmanice.

Krásné scenérie, vyhlídky a krajinu ocenili i filmaři, kteří si toto konkrétní místo vybrali pro zasazení děje seriálu Vzteklina.

Z oken zámečku je výhled na hrad Kašperk. Těšov těsně obklopují CHKO Šumava a Přírodní park Kochánov.

Vedou jím cyklotrasy a naučné stezky Farmářská a Dolování zlata.

V těsné blízkosti je Přírodní rezervace Žežulka s barokním mlýnem Stertmühle, Vintířova stezka, naučná stezka Hamižná, Horská synagoga Hartmanice, Mouřenec, Dobrá Voda a mnoho dalších turistických cílů.

Těšov má výhodnou polohu. Leží v klidné a neokoukané části Šumavy, ale je v dosahu všech hlavních turistických cílů.

Sušice, Kašperské Hory, Srní, Kvilda, Modrava, Prášily, Železná Ruda, Špičák, Rabí, Velhartice, atd.

Vše do cca 30 min..

Zámek na Dolejším Těšově, tvořený komplexem budov a přilehlým lesoparkem, neměl v posledních mnoha letech využití a jeho části více či méně chátraly.

Původně renesanční tvrz byla přestavěna v barokní zámeček s kaplí a po 2. světové válce přešla do vlastnictví státu. Vzhledem k devastujícímu požáru byl přestavěn. Díky změně poměrů pro sezónní brigádníky.

Ani pár desítek let v komunistickém režimu však nezničilo energii několika staletí obydleného sídla a genius loci zůstal zachován!

Přijeďte se přesvědčit a udělat si příjemný víkend s pohodovou atmosférou venkovského prázdninového avšak klubového koncertu!