Předprodej byl ukončen

Gastro fest
FESTIVAL / Gastro

Gastro fest

sobota 9.6.2018 od 12:00
Kovozoo, Staré Město

O akci

 

GASTROFEST

VE STARÁKU U MAJÁKU

 SOBOTA 9. ČERVNA 2018, 12-23 HOD., AREÁL KOVOZOO STARÉ MĚSTO, BRNĚNSKÁ 1372

 

 TISKOVÁ ZPRÁVA

Kdo z vás by nechtěl vyrazit na CESTU KOLEM SVĚTA? Poznat jinou kulturu, mentalitu, gastronomii… Budete mít šanci! A nemusíte přitom cestovat bůhví jak daleko. Na GASTRO FESTu, který se uskuteční v sobotu 9. června 2018 12-23 hod. ve Starém Městě v zahradě KOVOZOO, nahlédnete pod pokličku sousedům z Německa nebo Slovenska, ochutnáte lahůdky z Francie, Indie, Španělska nebo Itálie, hamburgery a steaky z Ameriky, ďábelské speciality z Mexika a nasát můžete i slunečnou atmosféru Havaje.

U Slováků ochutnáte poctivé brynzové halušky, Tatranský čaj nebo Spišskou borovičku, bača vám naservíruje ovčí sýry a jiné farmářské produkty, vše v typickém slovenském stylu. U sousedů v Německu se ocitnete uprostřed bujarého Oktoberfestu – nouze nebude o hezké holky, preclíky, klobásy ani německou polku. O stylové německé menu se postará restaurace No.6. Španělsko – to je moře, slunce, ryby, spousta zeleniny, temperament a nekonečná svoboda. V tom duchu vaše chuťové buňky naladí voňavá paella, španělská bramborová omeleta nebo typické Gaspacho. Amerika – to jsou hotdogy, burgery, grilovaná vepřová žebírka i arašídová zmrzlina nebo borůvkový Cheesecake – to vše made in Beef & Beer z Uh.Hradiště, Steak & Burger Prostějov nebo Foodtruck Burger

Na mexickou vlnu vás přeladí restaurace Dockhouse z Prahy, která vám naservíruje kuřecí Quesadillu, hovězí Chilli con carne, kukuřičné Tacos nebo pikantní mexickou fazolovou polévku. Žízeň luxusně zaženete míchaným drinkem na Havaji.. Restaurace Sportpark Rybníček vás pozve na skok do Asie – gejša vás naučí, jak správně jíst hůlkami a připije si s vámi sklenkou saké. Ve Francii ochutnáte nejen typickou francouzskou specialitu – šneky ze šnečí farmy Snails Barcona, ale také pověstné francouzské vafle. Kdo má rád kořeněné jídla, neměl by vynechat stanoviště Indie.

A jak se říká, všude dobře, doma nejlíp. A proto nesmí chybět ani gastronomie „echt“ moravská. O lahodný požitek z vinného moku se postarají Galerie slováckých vín a vinařství Zlomek & Vávra, rodinné vinařství Grmolec, vinařství Maňák a Víno Blatel. Vymazlenou šunkovou kýtu

Bohemia vám nabídne Restaurace u Janků ze Zlína – je filírovaná, uzená a navrch medová, na pivu pečená ...a naservírují vám ji se staročeskou vejmrdou. Okoštovat můžete také slovanskou cmundu s mladým kravským sýrem nebo škvarkovou pomazánku s trhaným vepřovým masem. No a protože jsme ve Starém Městě – a Staroměšťákům tu neřeknou jinak než Bálešáci – omrknout můžete i původní postup pečení moravských bálešů. Ostatně, vonět tu budou nejen ony, ale také patenty, škvarkové pagáče nebo cibulové placky. A aby všechno bylo autentické a jak se na Moravu sluší a patří, tyto slovácké pokrmy budou připravovány na "kamnech našich babiček". Obsluha bude v tradičních krojích a také vám tu zahrají na housle, fujaru nebo harmoniku.

 

A protože k jídlu patří zábava, nebude chybět ani doprovodný program – country kapela Lofoši, kapela Sory, lekce tance, bubnování, thajské masáže, fotokoutek a další. Od 19ti hodin vás čeká velká SALSA PARTY s DJ Maximenko! Dětskou zónu najdete u lodi Naděje, kde budou námořníci připravovat čerstvé ryby. Piráti si pro děti přichystali spoustu zábavy, v kuchařské dílničce si samy připraví oblíbenou specialitu, na hřišti se dosyta vyřádí a pro zájemce je připraveno i malování na obličej. Navštívit můžete maják Šrotík, jakož i celý krásný areál – jedinou KOVOZOO v Evropě, vyhlídkové lávky nebo letoun L610.

 

Ing. Monika Ondruchová

koordinátor akce

tel: +420 773 550 880

email: ondruchova@event-time..cz