Předprodej byl ukončen

Energit, Bass / Golden_eye.hb
KONCERT / Hudba – Rock

Energit, Bass / Golden_eye.hb

pátek 22.11.2019 od 21:00
Klub OKO, Havlíčkův Brod

Koná se v rámci

O akci

Poslední koncert podzimního koncertního seriálu v havlíčkobrodském klubu.

Klub Oko Havlíčkův Brod, 49.6082814N, 15.5775706E, www.kluboko.cz.

Vstupné v rámci přenosného pasu na pět koncertů: 200 Kč. Samostatné vstupné v předprodeji i na místě: 400 Kč. Koncert je na stání.

Předprodej: Obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Cafe-art Oko, www.smsticket.cz.

Parkování: před klubem (parkoviště Smetanovo náměstí – po 18. hodině bez poplatku).

Vystupující

Energit (CZ) – web

Více informací

ENERGIT (www.energit-band.com)

Původně jazz rockový Energit založený v roce 1973 koncertoval jen krátce. V kapele se sešli dva členové rozpadlého Flamenga (bubeník Erno Šedivý a zpěvák Ivan Khunt) a dva členové skupiny Jazz Q Martina Kratochvíla (kytarista Luboš Andršt a baskytarista Vladimír Padrůněk). Po komunistickém zákazu a následné emigraci Erna Šedivého a Ivana Khunta pokračoval Luboš Andršt v jiném hudebním stylu s jinými hudebníky, mj. krátce s Vladimírem Mišíkem za mikrofonem předtím, než založil Etc.. Působení kapely v sedmdesátých letech připomínají dvě alba: Energit (1975) a Piknik (1978).

V roce 1980 kapela přestala na dlouhou dobu koncertovat. Zajímavostí je obnovení kapely pod tímto názvem jako doprovodné skupiny pro comeback Marty Kubišové (1990 - 1992).

V roce 2016 Luboš Andršt obnovuje kapelu ve složení Luboš Andršt (kytara), Jan Holeček (zpěv, hammondy), Vladimír Guma Kulhánek (baskytara) a Jiří Zelenka (bicí). O rok později Energit vydává u Supraphonu (s odstupem několika dekád) třetí studiové album s názvem Time´s Arrow a vydává se na dlouhé turné po českých klubech. Právě včas, aby tuto kapelu skvělých muzikantů mohl přivítat druhý ročník podzimního seriálu v havlíčkobrodském Oku!

LUBOŠ ANDRŠT (www.lubosandrst.cz)

Kytarové mistrovství Luboše Andršta je zaznamenáno na 45 albech, na kterých můžete najít přes 90 jeho původních skladeb...

Již v roce 1969 v jednadvaceti letech Luboš Andršt založil vlastní profesionální skupinu, trio Blues Company Ltd. Po krátkém intermezzu v George & Beatovens Andršt přestupuje do kapely Framus Five, kde se podílí na vzniku jednoho z neoceňovanějších alb české hudební historie Město ER.

Luboš byl ve svých začátcích, ostatně jako mnoho jiných, postaven před dvojí volbu. Buďto jít svou vlastní cestou a zůstat umělecky nezávislý, nebo zvolit méně riskantní a výnosnější existenci v bezpečných vodách domácí pop music. Naštěstí pro své posluchače zvolil první možnost. Přestože hrát rockovou a jazzovou muziku nebylo v tehdejším totalitním systému nic lehkého, vydržel po této cestě kráčet více než 52 let a dodnes zůstává svému ideálu umělecké svobody věrný. Během této doby postupně spolupracoval s celou špičkou české  jazzové i rockové scény (M. Prokop,  M. Kratochvíl, J. Hrubý, J. Stivín, R. Dašek, E. Viklický, M. Svoboda aj.), ale koncertoval také se zahraničními osobnostmi (Peter Lipa, Toto Blanke, Ignaz Netzer, Tonya Graves, Dana Gilespie, Tadeusz Nalepa, Paul Jones, Katie Webster, B.B.King).

Vedle Energitu Luboš Andršt v současnosti vystupuje se svým Blues Bandem, s jazzovým kvartetem Luboš Andršt Group a také s Michalem Prokopem v jeho Framus Five a projektu Unplugged. Je autorem hudební publikace Jazz Rock Blues (Supraphon 1988 / Muzikus 1995), lektorem hudebních seminářů pro kytaristy a autorem vzdělávacího pořadu České televize Kytarová klinika.

VLADIMÍR GUMA KULHÁNEK

Přední český baskytarista Vladimír Guma Kulhánek byl členem mnoha významných českých hudebních skupin např. Flamengo, Bohemia, Etc..., Stromboli nebo Krausberry.  Kuriozitou je jeho krátké působení v Katapultu (v předříhovském období). Je oblíbeným studiovým hráčem a podílel se na dlouhé řadě hudebních alb různých žánrů. Má velmi osobitý a nezaměnitelný styl plný bohatých figur. Jako jeden z mála českých baskytaristů používá bezpražcovou baskytaru. V roce 2013 byl uveden do Beatové síně slávy.

JIŘÍ ZELENKA

Profesionální hudební kariéra bubeníka Jiřího Zelenky začíná v roce 1986 záskokem v kapele Marsyas. V letech 1986–1988 je v rámci základní vojenské služby členem Posádkové hudby Praha a pararelně začíná zkoušet s kapelou Žlutý pes. Se Žlutým psem nahrává legendární hit Sametová a v kapele stráví celých dvacet let. Kytarista Michal Pavlíček jej přizval nejprve do kapely Bigheads a posléze i do BSP (Baláž, Střihavka, Pavlíček). Následně přijímá nabídku stát se členem Etc… Vladimíra Mišíka, kde stejně jako ve skupině Bratří Ebenů působí dodnes. Několik let byl členem bluesrockové kapely Krausberry. Po odchodu z Krausberry přijímá nabídku zpěváka a varhaníka Jana Holečka a stává se členem nově vznikající formace Afterglow.

JAN HOLEČEK

Zdaleka nejmladší člen kapely (* 15.4.1969 v Praze). Na střední škole se Janu Holečkovi dostaly poprvé do ruky desky kapel z první poloviny sedmdesátých a konce šedesátých let (Led Zeppelin, Cream, Small Faces, Humle Pie). Od té doby je jeho život trvale poznamenaný touto hudbou...

"Co pro Tebe hraní s takovýma legendama jako je Luboš Andršt nebo Guma Kulhánek znamenalo?" "Úžasná škola. Získal jsem zkušenosti, které oni získali za dlouhá léta hraní, hlavně co se týče zvuku, aranžování, stahování muziky, harmonie… Jsem jim za to do smrti vděčný." (z rohovoru pro Rockový svět)

BASS (www.facebook.com/bassrockreunion)

Legendární kapela původem z Herálce obnovující na jaře 2017 svoji činnost. Kapela ostřílených muzikantů má v repertoáru převzaté skladby jak světových kapel (AC/DC, Deep Purple, Rolling Stones, Iron Maiden, KISS, ZZ TOP), tak českých klasiků blues rocku (Krausberry) a jižanského rocku (Žlutý pes, Pumpa).

Line up:

21:00 ENERGIT

23:30 BASS

***

Koncert je součástí série GOLDEN_EYE.HB PODZIM 2019

20.9.2019 Skinny Molly / Pumpa / Traffic Jam

11.10.2019  ROCK FOR BOOK 2019 - Ivan Hlas Trio / Jada Band / Morava

25.10.2019  Vladimír Mišík & Etc... / host: Jamie Marshall

1.11.2019  Praying Mantis (GB) / Hairy Groupies

8.11.2019  Progres 2 / Fuga

22.11.2019  Energit / Bass

Přenosný pas na šest koncertů (včetně bonusového) za 1.000 Kč je v prodeji na těchto prodejních místech:

1) Ethno obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Horní ulice, PO-PÁ 9-17:30

2) Cafe-art Oko Havlíčkův Brod, Smetanovo náměstí, ÚT-SO 13-22

3) Portál www.smsticket.cz (předplatné na koncertní seriál do mobilu)

Bližší informace o koncertech: e-mail: kletecka@thb.cz, tel. 602 567 728

Další akce pořadatele

Kletyend Goes To Brokenwood 2 - 27. září od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

J.A.R. - 11. října od 21:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Krausberry - 15. listopadu od 21:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Etc..., Olin Nejezchleba & Kybabu - 25. října od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Kecy & politika v Havlíčkově Brodě - 4. června od 19:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod