Předprodej byl ukončen

James Harries (UK/CZ)
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Rock, Worldmusic

James Harries (UK/CZ)

středa 5.12.2018 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

James Harries je britský písničkář, trvale usídlený v Praze již desítku let. Jeho styl bývá přirovnáván k Jeffu Buckleymu, Nicku Drakeovi, Tomu Waitsovi, Neilu Youngovi či Van Morrisonovi. Časopis Rolling Stone ho nazval „zlatým hlasem“. Jeho hudba je výsostně autorská, originální a osobitá. Ať už jsou jeho skladby melancholické, nebo plné hravosti a euforie, vždy mají v sobě naléhavost hlasu a pořádnou dávku charisma. James Harries je silná osobnost, která nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá na pódiu, srší vtipem, vypráví historky, všímá si lidí v publiku. O pár tónů později se zavřenýma očima vypráví hudební příběhy, které se člověku dostanou pod kůži.

Posledním počinem Jamese Harriese bylo médii i fanoušky skvěle přijaté EP Recorded Live in Bratislava vydané na podzim 2017. První edice tohoto EP byla vyprodána již během podzimních a zimních koncertů evropského turné, nyní se připravuje dotisk. James ovšem nezahálí ani v prvních měsících roku 2018: příležitostně vystupuje v nabité sestavě Blue Shadows ceněného skladatele Petra Ostrouchova, podnikl rozsáhlé koncertní turné po Polsku a jeho píseň Sunlight of My Heart se objevila v úspěšném filmu Plan B, který natočila uznávaná polská režisérka Kinga Debska. Především ovšem skládá nové písničky, po dlouhé době tentokrát se spolupracovníkem, kterým je Viliam Béreš, producent osvědčený z předchozí spolupráce na singlu Lights. V první polovině roku James a Viliam společně skládají a také nahrávají všechny nástroje v Bérešově studiu Bang, na jaře snad z této spolupráce vzejde další Jamesovo EP. 

James Harries dosud vydal 6 alb. Jeho skladby se objevily v 16 amerických, britských, českých, dánských a polských filmech. Pravidelně koncertuje ve Velké Británii, USA a celé Evropě, hrál i v Číně či Vietnamu.

Vystupující

James Harries (GB) – fb

Další akce s vystupujícími

Koncert ArtCafé: James Harries - 15. května od 19:00, Klášter Broumov, Broumov

Další akce pořadatele

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Point Of Few - 30. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc