Předprodej byl ukončen

Vladimír Mišík & ETC..., Jamie Marshall / Golden_eye.hb
KONCERT / Hudba – Rock

Vladimír Mišík & ETC..., Jamie Marshall / Golden_eye.hb

pátek 25.10.2019 od 21:00
Klub OKO, Havlíčkův Brod

Koná se v rámci

O akci

Třetí koncert podzimního koncertního seriálu v havlíčkobrodském klubu.

Klub Oko Havlíčkův Brod, 49.6082814N, 15.5775706E, www.kluboko.cz.

Vstupné v rámci přenosného pasu na pět koncertů: 200 Kč. Samostatné vstupné v předprodeji i na místě: 400 Kč.  Koncert je na stání.

Předprodej: Obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Cafe-art Oko, www.smsticket.cz.

Parkování: před klubem (parkoviště Smetanovo náměstí – po 18. hodině bez poplatku).

Více informací

VLADIMÍR MIŠÍK (www.vladimirmisik.cz)

Český rockový zpěvák, skladatel a textař Vladimír Mišík je svými spoluhráči a přáteli už léta mírně ironicky, avšak právem přezdívaný „Legenda“. Se svou první kapelou hrával po parcích Elvise a Semafor, na barrandovském truhlářském učilišti založil skupinu Uragán. Po krátké epizodě u Komet spoluzakládal jednu z nejslavnějších českých kapel 60. let Matadors, v jejichž čele se začal hudbou zabývat profesionálně. Dále prošel Orchestrem Karla Duby, založil první vlastní kapelu New Force, se kterou odehrál jediný koncert v srpnu 1968 a posléze byl krátkodobě angažován jako sólový kytarista v George & Beatovens Petra Nováka.

V zimě 1968 s bývalým kolegou z Komet a Matadors, kytaristou Radimem Hladíkem, založil Blue Effect. S ním se Mišík prezentoval na první dlouhohrající desce Meditace. Po jejím vydání byl ze souboru vyhozen a vzápětí jej bubeník Jaroslav Erno Šedivý pozval do další slavné kapely tehdejší doby, Flamenga. S ním natočil Vladimír Mišík dodnes nesmrtelné album Kuře v hodinkách na texty Josefa Kainara. Dříve než album stačilo vyjít, Flamengo se rozpadlo a Mišík založil epizodní soubor Formace.

Konečně ke konci první poloviny sedmdesátých let Mišík zakládá skupinu ETC..., se kterou – přes mnohé personální změny a dvouletý zákaz činnosti v 80. letech – koncertuje dodnes. Zároveň se začal věnovat vedlejšímu akustičtějšímu sdružení Čunderground (původně s Vladimírem Mertou, Petrem Kalandrou atd., dnes vesměs se členy ETC...). Vladimír Mišík s ETC... vydal jedenáct řadových alb, několik dalších kompilací a podílel se řadě vedlejších projektů. Zatím posledním albem je Ztracený podzim vydaný v roce 2010. Mnohé Mišíkovy písně, často na texty známých českých básníků (Václav Hrabě, Josef Kainar, Jiří Dědeček aj.), zlidověly a jsou ozdobami kytarových večírků několika generací.

PAVEL SKÁLA

Začátek profesionální dráhy rodáka z Plzně Pavla Skály je spojen se skupinou Marsyas, kde hrál na elektrickou a akustickou kytaru v letech 1978 - 1985. Poté odešel k Ivanovi Hlasovi do kapely Nahlas, kde působil do roku 1989. V tomto roce se stává členem Etc... V současnosti též běžně vystupuje se skupinou Bratří Ebenů. Působil jako hostující hráč v mnoha hudebních projektech a uskupeních, například se podílel na vzniku jednoho z nejzásadnějších českých rockových alb 80. let Kolej Yesterday (Michal Prokop & Framus 5). Pavel Skála je autorem nebo spoluautorem asi třiceti písní napsaných zejména pro Marsyas, Etc... a Ivana Hlase.

JIŘÍ ZELENKA

Profesionální hudební kariéra bubeníka Jiřího Zelenky začíná v roce 1986 záskokem v kapele Marsyas. V letech 1986–1988 je v rámci základní vojenské služby členem Posádkové hudby Praha a pararelně začíná zkoušet s kapelou Žlutý pes. Se Žlutým psem nahrává legendární hit Sametová a v kapele stráví celých dvacet let. Kytarista Michal Pavlíček jej přizval nejprve do kapely Bigheads a posléze i do BSP (Baláž, Střihavka, Pavlíček). Následně přijímá nabídku stát se členem Etc… Vladimíra Mišíka, kde stejně jako ve skupině Bratří Ebenů, kapele Energit Luboše Andršta a formace Afterglow Jana Holečka působí dodnes. Několik let byl členem bluesrockové kapely Krausberry.

PETR KULICH POKORNÝ

"Jméno Petra Pokorného je sice nejvíce spjato s fenoménem Etc..., ale objevilo se i v mnoha dalších kapelách a projektech. Stačí zde uvést členství ve Žlutém psu, dlouhou spolupráci s formací Hypnotix, hostování a účast na deskách Jana Koláře, Michala Prokopa a jeho Framus 5 (Kolej Yesterday), Českého srdce, Šafránu, Zoo a dalších včetně (a to zejména) u Marsyas. S jeho jménem jsou mj. spjata dvě synonyma - preciznost tónu a stylovost hry." (Muzikus 10/2015)

PAVEL NOVÁK

baskytara

VLADIMÍR PAVLÍČEK

"Ve Ztraceném podzimu skvěle fungují vstupy slidekytary Petra Pokorného a rozvrzané country housle nováčka souboru Vladimíra Pavlíčka. Pavlíčkovo rychlé sžití se s ETC... a šíře jeho hráčského záběru, daleko přesahující jeho druhé působiště Eggnoise, potvrzuje i následující Páteční cajun, kde houslista výborně sekunduje akordeonu Jiřího Veselého - tak jak to má v cajunu být." (z recenze k albu Ztracený podzim)

JAMIE MARSHALL & THE AMPLIFIED ACOUSTIC BAND (www.jamiemarshall.com)

Pražská multižánrová hudební skupina The Amplified Acoustic Band nezapře bluesové kořeny. Uskupení kolem anglického písničkáře, zpěváka a vynikajícího kytaristy Jamieho Marshalla vystupuje pravidelně na domácí i evropské klubové a festivalové scéně. V roce 2014 vydala debutové šestipísňové album Jamie Marshall´s Amplified Acoustic Band, které je z části autorské.

Jamie Marshall - akustická kytara, zpěv,

Svatka Hlávková Štěpánková - kontrabas, zpěv

Radek Hlávka - akustická kytara, zpěv

Martin Petrásek - cajon

Line up:

21:00 Jamie Marshall & The Amplified Acoustic Band

21:30 Vladimír Mišík & Etc...

***

Koncert je součástí série GOLDEN_EYE.HB PODZIM 2019

20.9.2019 Skinny Molly / Pumpa / Traffic Jam

11.10.2019  ROCK FOR BOOK 2019 - Ivan Hlas Trio / Jada Band / Morava

25.10.2019  Vladimír Mišík & Etc... / host: Jamie Marshall

1.11.2019  Praying Mantis (GB) / Hairy Groupies

8.11.2019  Progres 2 / Fuga

22.11.2019  Energit / Bass

Přenosný pas na šest koncertů (včetně bonusového) za 1.000 Kč je v prodeji na těchto prodejních místech:

1) Ethno obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Horní ulice, PO-PÁ 9-17:30

2) Cafe-art Oko Havlíčkův Brod, Smetanovo náměstí, ÚT-SO 13-22

3) Portál www.smsticket.cz (předplatné na koncertní seriál do mobilu)

Bližší informace o koncertech: e-mail: kletecka@thb.cz, tel. 602 567 728

Další akce pořadatele

Kletyend Goes To Brokenwood 2 - 27. září od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

J.A.R. - 11. října od 21:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Krausberry - 15. listopadu od 21:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Etc..., Olin Nejezchleba & Kybabu - 25. října od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Kecy & politika v Havlíčkově Brodě - 4. června od 19:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod

Miloš Meier - Drumming Syndrome - 12. října od 20:00, Klub OKO, Havlíčkův Brod