Předprodej byl ukončen

The Denver Broncos U.K. (USA), Stinka (CZ)
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Pop, Rock, Spirituální

The Denver Broncos U.K. (USA), Stinka (CZ)

středa 27.2.2019 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

The Denver Broncos U.K. nebo také zkráceně DBUK jsou zvláštní, lépe řečeno paradoxní kombo. A to tím, že jde o uskupení jen příležitostné, ačkoliv jsou všichni jeho členové neustále spolu. Rebecca Vera, Slim Cessna, Munly Jay Munly  a Dwight Lord Pentacost totiž zároveň tvoří čtyři šestiny legendární coloradské alt-country-punk-gospelové formace SLIM CESSNA’S AUTO CLUB. Nemenším paradoxem je pak to, že ačkoli má čtveřice přímo v názvu zkratku U.K., obvykle se vztahující k Británii, jde o skupinu "čistokrevně" americkou.

V rámci svého vůbec prvního evropského turné se DBUK vrací do Prahy představit zbrusu nové dvojalbum Songs One Through Sixteen, které vyšlo začátkem listopadu u Glitterhouse Records a představuje jejich podivuhodný a jemný mix alternativního folku, country, gotiky a gospelu v ryzí a dokonalé podobě. 

Nové písně jsou možná o něco přímočařejší a údernější, ale opět jde o velice decentní a skutečně propracovanou podobu dřevní americké hudby, která stejnou měrou odkazuje k časům Tecumseha a Dannyho Boona, neocenitelným dokumentárním nahrávkám Alana Lomaxe nebo gotické podobě country americany v podání Woven Hand nebo právě SCAC. Inu, bourbon není whisky a krev není voda.


Písničkářka (a spisovatelka) Hana Lundiaková alias Stinka momentálně dokončuje své třetí album Neviňátko, pochopitelně za bedlivého dohledu producenta Ondřeje Ježka. Neviňátko bude prvním albem v aktuální sestavě kapely, kterou tvoří kytarista Martin Doležal a basista Ondřej Červený. Stinka zde, kromě tradičního akordeonu, hraje také na kytaru a mnoho dalších nástrojů. V Kaštanu skupina představí komplet nový repertoár ze zmiňovaného alba, jež vyjde několik týdnů poté a podle jejich slov se máme skutečně na co těšit: „Stinka je teď ještě upřímnější a zběsilejší a nebojí se vypustit démony do hlasitého rituálu.“

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu