Předprodej byl ukončen

Afrotančírna
KONCERT / PŘEDNÁŠKA / PŘEHLÍDKA / TANEČNÍ PARTY / WORKSHOP / LEKCE / Hudba – Folk / Country, Worldmusic / Osobní rozvoj / Tanec

Afrotančírna

neděle 24.11.2019 od 17:30
Dancer´s Club, Praha

O akci

Taneční večer s živou hudbou v rytmu Afriky! Tanečníky provází pohybem, zvukem chřestidel a hlasem dlouholetá tanečnice LINDA ASHA (původem CZ/Ghana, 16 let v Šum Svistu) a 3 bubeníci MILOŠ VACÍK (zakladatel Šum svistu a Tam Tam Batucada, skladatel), ROBERT TOMÁŠ alias Mr. Popelino (14 let bubeník v Šum Svistu), PAPIS NYASS (bubeník a tanečník z Gambie).

Předchozí zkušenosti s tancem nejsou potřeba. Jde o tranzovní tanec vhodný pro kohokoli od 18 let, věková hranice neomezená, každý tančí podle svých možností, minule tančila i paní kolem 75 let.
 

PROGRAM

17:30 Vstup otevřen pro scházení se, naladění se v prostoru a facepainting,

18:00 začíná úvodní kruh s očistou vykuřovadlem, energetická masáž bubny pro každého zvlášť, warm-up a dechová příprava na tranzovní tanec,

18:30 tanec na živé bubny doprovázený chřestidly a zvuky

20:30 zklidnění a relaxace 

21:00-21:30 závěrečný kruh s možností sdílení prožitků s ostatními  


S SEBOU šátek přes oči (nebo masku na spaní) uzavíratelnou 1,5l láhev s vodou, pohodlné oblečení, karimatku (pro závěrečný relax).

Více informací

Tanečnice Linda Asha vás za doprovodu chřestidel a živého bubnování zkušených bubeníků provede tranzovním prožitkem v africkém stylu. AfroTrance Dance je autentický rituál pohybu používaný původními kmeny pro spojení se sebou, předky, neviditelným světem i pro vyjádření se dalším způsobem kromě řeči a kreslení. Existuje mnoho tisíc let ve všech kulturách. Obnovuje spojení se Zdrojem energie, přírodou, vnitřní moudrostí a vede k sebeuvědomění.  V Ghaně, kde má Asha polovinu rodiny, se používají tranzovní techniky dodnes.

Spontánní a svobodný pohyb vede k harmonii a radosti ze života kdekoliv na světě bez rozdílu věku a pohlaví. Asha proto vytvořila projekt Tancem k integritě, který skrze tanec pomáhá lidem spojit se se svými kořeny, moudrostí uvnitř sebe a žít vědomě.

Během tranzovního tance se zakrytím očí každý spojuje sám se sebou a nastupuje cestu vnitřního prožitku. Vyřazením zraku se zbystří ostatní smysly. Můžete se uvolnit, pustit kontrolu mysli, uvolnit emoce hlasem a vytančit si odpověď na jakoukoli otázku, i ohledně toho, co pokládáte za "problém" (tělesný, mentální, emocionální i duchovní). Tančí se naboso a se zakrytýma očima šátkem nebo maskou na spaní.

UKÁZKA TANCE z natáčení s Českou Televizí: sleduj od minuty 7:53 do 9:56 https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1131721572-babylon/419236100152017/obsah/723946-linda-ashu-commodore

MÍSTO KONÁNÍ: Dancer´s Club, Koněvova 19, Praha 3 (Budova Sokolu Žižkov - 2. patro, po schodech až do nejvyššího patra)

PARKOVÁNÍ: Parkování přímo před budovou v ulici Koněvova 19 v oranžové zóně (bílá přerušovaná čára, nikoli modrá, ta je pouze pro auta s rezidenční kartou) - do 18:00 placené, po 18:00 a o víkendech zdarma. Parkovací automaty jsou pár metrů od budovy.

DOPRAVA MHD: 

BUS 133

zastávka/stop Tachovské náměstí

4 minuty z Ohrady

4 min. z metra B,C Florenc

13 min. Sídliště Malešice

 

Bus 136

zastávka/stop Rokycanova 

4 min. z metra A Flora 

4 min. z Ohrady

8 min. Nádraží Libeň

10 min. z metra B Vysočanská

12 min. Bohdalec 

15 min. z metra C Prosek

18 min. z metra C Střížkov

30 min. na Jižní město

 

BUS 175

zastávka/stop Rokycanova

4 min. z metra A Flora 

4 min. z metra B,C Florenc

9 min. z Bělocerkevské

 

BUS 207

zastávka/stop Tachovské náměstí 

4 min. z metra A Florenc

8 min. z metra B Náměstí republiky

15 min. z metra A Staroměstská