Předprodej byl ukončen

Seminář: Jak úspěšně kandidovat v komunálních volbách 2022
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Byznys / Profesní / Osobní rozvoj

Seminář: Jak úspěšně kandidovat v komunálních volbách 2022

pondělí 24.2.2020 od 17:00
Edunesto, Brno

O akci

TŘÍHODINOVÝ SEMINÁŘ: JAK ÚSPĚŠNĚ KANDIDOVAT V KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH 2022

Kdo se chystá kandidovat v roce 2022 do městského či obecního zastupitelstva, má nejvyšší čas začít promýšlet strategii, budovat síť příznivců a dostávat se do povědomí spoluobčanů. Ukážu vám, jak na to – čistě prakticky s orientací na váš co nejlepší volební výsledek.

Co se naučíte:

  • jak formulovat svoje vize a cíle do volebního programu a servírovat je spoluobčanům
  • jak připravit a provést úspěšnou volební kampaň 
  • jak se profilovat v místních médiích
  • jak začít s kampaní už teď, abyste ji nemuseli vést jen pár týdnů před volbami a získali náskok
  • jaké nástroje pro akvizici voličů fungují a jak je pořídit co nejlevněji nebo zdarma
  • jak sestavit dobrou kandidátku
  • jak registrovat kandidátku nezávislých kandidátů nebo politické strany či hnutí 

Které problematiky proberem:

  • základy politického marketingu - Sequelovo desatero
  • základy lokálního public relations
  • zákon o volbách do zastupitelstev obcí


Seminář začíná v 17 h a končí kolem 20 h.

Účastník kurzu obdrží stručná skripta shrnující vše podstatné z kurzu. Navíc má každý absolvent u mne zdarma jednu hodinu konzultace, kterou lze čerpat i navíckrát e-mailem či telefonicky, případně i na osobní schůzce (naplánované po předchozí domluvě v Praze či v Brně). 

Tříhodinový blok je rozdělen na dva zhruba stejné bloky s cca čtvrthodinovou přestávkou. V první části se věnuji spíše právním a organizačním záležitostem podání a sestavení kandidátky a vlastního programu. V druhé části se zaměřujeme už jen na samotnou kampaň, její hlavní zásady, hlouběji rozvedeme několik stručně zmíněných teorií a řešíme hlavně praktickou podobu kampaně. Kurz je vhodný pro kandidáty jak v malých obcích, tak velkých aglomerací, zmiňuji širší škálu nástrojů vhodných pro všechny typy kandidátek (stranické, nezávislé). Po škončení školení mívám většinou pár desítek minut čas ještě pokračovat diskuzí s frekventanty na otázky, které je zajímají. 

Hlavní účely mého školení jsou:

  • nutné minimum právních a organizačních informací
  • předání klíčových principů, jak funguje voličské rozhodování dlouho i těsně před volbami – stručně teoreticky, ale vysvětleno velmi prakticky
  • poskytnutí konkrétních rad, jak na samotnou kampaň a přímou i mediální komunikaci
  • inspirovat, nadchnout a nastartovat účastníky školení pro vlastní kampaň a jejich správnou "bojovou" náladu :-)


- - - 

Moje rady jsou podložené vlastní praxí:
Od roku 2000 jsem vedl více než desítku volebních kampaní do senátu, komunálních i krajských voleb (4Koalice, Strana zelených, nezávislí kandidáti za SZ, TOP09 a KDU) a dalších veřejných kampaní (kampaň k brněnskému referendu v r. 2004).
Jako tvůrce strategií kampaní jsem úspěšně přivedl například do křesla starostky Šlapanic u Brna Michaelu Trněnou (11 mandátů z 21 pro SNK Čisté Šlapanice) a na Slovensku v Nitře do křesla primátora Marka Hattase (vítězství v přímé volbě) a většinu členů jeho Teamu Hattas (10 kandidátů ze 12). U dalších volebních kampaní jsem poskytoval strategické poradenství, příp. koučink klíčových kandidátů.
V roce 2006 a posléze i v roce 2014 jsem úspěšně kandidoval do zastupitelstva Městské části Brno-střed. 

Do zvolení do funkce radního MČ Brno-střed jsem působil jako mediální poradce se specializací na strategie komunikace, krizovou komunikaci a politický marketing. Od roku 2001 toto školení absolvovalo kolem 500 kandidátů, z toho přes 200 přes server naučmese.cz - reference zde: https://www.naucmese.cz/kurz/jak-uspesne-kandidovat-v-komunalnich-volbach-2022#zpetna-vazba.

Více informací

 

Storno podmínky:

- V případě odhlášení více než 72 hodin před začátkem kurzu vracím zpět plnou cenu. Případně si samozřejmě platbu můžete převést na jiný můj seminář.

- V případě odhlášení méně než 72 hodin před začátkem kurzu nevracím nic. Nicméně nevrácenou platbu vám po dohodě mohu převést na další termín kurzu, pokud však je nebo bude vypsán nejpozději do 12 měsíců po původním termínu.


Disclaimer: Pokud jste osobou hlásající rasovou, náboženskou, třídní či jinou nenávist a nesnášenlivost, nehlaste se, prosím. (Neo)fašistům, bolševikům a jiným politickým extremistům svoje školení a poradenství neposkytuji. Vyhrazuji si právo na základě vlastního uvážení nepřijmout přihlášku do kurzu. V takovém případě vracím plnou cenu. Děkuji za pochopení.