Předprodej byl ukončen

Adrian T. Bell
KONCERT / Hudba – Pop

Adrian T. Bell

čtvrtek 6.2.2020 od 19:30
Melodka, Brno

O akci

Adrian T. Bell, britský muzikant usazený v Praze, dříve též frontman postpunkové skupiny The Prostitutes, pocházi z britského Newcastle upon Tyne, od roku 1992 žije s rodinou v Praze. Vystudoval krajinnou architekturu, v Praze se živil jako kreativec v reklamě.
Na svém kontě má tři studiová alba, poslední album nazvané jednoduše Navigator. Vzniklo ve spolupráci s americkou hudební producentkou Sylvií Massy, držitelkou několika cen Grammy, která spolupracovala s hudebníky jako Johnny Cash, Prince, Red Hot Chilly Peppers či Tom Petty and the Heartbreakers. Album vzniklo v proslulém studiu La Fabrique v Saint-Rémy de Provence a v pražském studiu Faust.
Po předcházejících dvou sólových albech Different World (cena Apollo za album roku 2014) a Night and Day přichází Adrian T. Bell se svou doprovodnou skupinou The Sleeper Agents s albem, které vypráví o životních dilematech současného muže v moderním světě.
Spolupráce s novou hudební producentkou přinesla nové zkušenosti. Sylvia Massy říká, že se umělcům, které produkuje, snaží svou prací poskytnout rám, ve kterých jejich dílo lépe vynikne. Výsledkem je devět silných tracků, z nichž má nejméně sedm singlový potenciál. Žánrově není deska jednoznačně vyhraněná, je na ní slyšet americana, Motown, funk i naprosto přímočarý pop. Pojmenovaná je po singlu Navigator, skladbě, která se kromě prostor studia nahrávala i v pražských kostelích – varhany jsou od Svatého Salvátora a zvony od Svatého Víta.

Vystupující

Adrian T. Bell (CZ) – web