Předprodej byl ukončen

Webinář: Pozoruhodné osudy prvorepublikových vil
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Pozoruhodné osudy prvorepublikových vil

středa 13.10.2021 od 20:30
Live stream, Online

O akci

Historické stavby s moderní duší, jejichž čisté linie podtrhly pestré životy jejich dávných obyvatel. Legendární Vila Tugendhat a její magnetizující skleněný pokoj, „levitující“ Vila Savoye nebo království organické architektury Vila v Löbau. Pojďte se dozvědět víc o architektonických podkladech světové úrovně, jež u nás vyrostly ve 20. a 30. letech minulého století, a poznejte jejich často zkoušené osudy. S uznávaným historikem architektury a vynikajícím vypravěčem, Vladimírem Šlapetou, si přiblížíme živou historii, vzkřísíme lesk první republiky a seznámíme se se zlatou érou československého stavitelství!

 

Prof. Ing. arch. Vladimír Šlapeta, DrSc.

je historik architektury a vysokoškolský pedagog, který absolvoval studium architektury na ČVUT, kde později působil jako děkan. Jako děkan také působil i na fakultě architektury VUT v Brně. Byl také vedoucím oddělení architektury Národního technického muzea v Praze. Je členem Akademie der Kuenste v Berlíně a čestným členem Amerického institutu AIA a Královského institutu britských architektů RIBA. Je vynikající vypravěč, který nafotil mnoho záběrů ve slavných vilách v zahraničí i u nás, a tuto problematiku zná důvěrně. Ostatně, jeho otec za První republiky též působil jako architekt. Je i autorem řady publikací o moderní architektuře 20. století a urbanismu a získal vícero ocenění.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon, tablet anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení.
  • Do webináře se lehce připojíte prostřednictvím kódu z vaší zakoupené vstupenky.
  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen poslouchat.
  • Live stream webináře se vysílá přímo ve vašem internetovém prohlížeči na platforme Tootoot. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.
  • Po odvysílání webináře vám bude po dobu 7 dní okamžitě k dispozici jeho záznam na stejné webové adrese s totožným přístupovým kódem.
  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.
  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.