Předprodej byl ukončen

Webinář: Deprese – epidemie 21. století
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Deprese – epidemie 21. století

pondělí 22.2.2021 od 18:00
Live stream, Online

O akci

Co všechno jste chtěli vědět o depresi, ale báli jste se na to zeptat! Jde o vážné onemocnění duše a těla anebo jen o důsledek našeho životního stylu? Nezaměňujeme si depresi jakožto psychickou poruchu s obyčejným lidským neštěstím a trápením, které život občas přináší? Dynamický průvodce nemocí, která se stále víc roztahuje ve společnosti, nám přiblíží její vznik a projevy. Podle Světové zdravotnické organizace v současnosti pozorujeme zvýšení výskytu deprese, která se nezřídka označuje jako epidemie 21. století. Odborníci totiž varují, že do roku 2030 bude ve světě nejčastějším a nejrozšířenějším onemocněním mezi všemi psychickými poruchami. Práce pod velkým tlakem a prostředí, které od nás neustále očekává výkon, jsou dennodenní realitou mnohých z nás, ve které je psychické onemocnění považované za osobní selhání. I proto je důležité vědět, kdy je třeba vyhledat odborníka, aby byla deprese včas léčená. Publicista Jeroným Janíček, který sám má zkušenosti s depresí, nám načrtne možnosti léčby, které nabízí současná psychiatrie. V přednášce nabité informacemi se dozvíme víc i o úzkostech, sebevražedných myšlenkách, ale i o stigma psychiatrického pacienta.

 

Jeroným Janíček bude hovořit o:

– depresi, úzkostech a sebevražedných myšlenkách

– tom, zda existuje nějaký spolehlivý test na zjištění, zda jsme skutečně depresivní

– tom, kdy a kde vyhledat pomoc

– možnostech léčby, které nabízí současná psychiatrie

– tom, zda dělají antidepresiva lidi šťastnými a proč stoupá jejich užívání

– tom, co může vést k psychickým onemocněním

– tom, jak s depresí žít

– základech duševní hygieny, kterou je možné vcelku snadno zařadit do běžného       života k jeho zkvalitnění a prevenci duševních onemocnění

– způsobech prevence duševních onemocněních

– psychiatrické ambulantní léčbě, psychoterapii, užívaní anxiolytik a antidepresiv         nebo hospitalizací v psychiatrické nemocnici 

– tom, jak můžeme pomoct, pokud má někdo z našich blízkých depresi

 

Jeroným Janíček

je spoluautorem dokumentárního cyklu Život za zdí, určeného lidem s neléčenými úzkostmi a depresí, který v roce 2018 získal Novinářskou cenu Psychiatrické společnosti České lékařské společnosti JEP. Občasně působí jako moderátor pražského Radia 1. Napsal knihu rozhovorů Kde bydlí lidské duše, v níž zpovídal Cyrila Höschla, předního českého psychiatra, popularizátora vědy a ředitele Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ). Je též autorem publikace o úzkostech Když úzkost bolí, za níž byl oceněn Českou neuropsychofarmakologickou společností. Do onemocnění depresí editoval řadu knih, napsal mnoho textů z oblasti péče o duševní zdraví a vedl desítky rozhovorů s předními osobnostmi české vědy a kultury. Jeroným Janíček má kromě deprese osobní zkušenost s jednou z úzkostných poruch.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

— Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon                    anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení.

— Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes          který se na webinář lehce připojíte. Pokud si vstupenku zakoupíte v den konání        webináře, odkaz vám zašleme půl hodinu před jeho začátkem. 

— Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit         a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen               poslouchat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

— Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.

— V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám               bude k dispozici po dobu 30 dní.

— Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.

— Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.

— Na jeden vstup se může zúčastnit celá rodina.

 

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde:

bit.ly/OtazkyOdpovediCZ