Předprodej byl ukončen

Zvíře jménem podzim
KONCERT / Hudba – Elektronika, Rock

Zvíře jménem podzim

pátek 25.9.2020 od 20:00
MC Kotelna, Litomyšl

O akci

Orchestr složený z hudebníků, přátel, členů blízkých kapel. Kapela, která se potkala na cestě podzimem.

Májí až 18 hlav. Váží skoro tunu. Absorbovali celého Kittchena, Aid Kida, Spomenika a 27, půlku Kieslowski, Calm Season, MANU i Půljablkoně, třetinu Obří broskve a MaTeMata.

Mnohohlavý hudební kolektiv Zvíře jménem Podzim vydal v roce 2017 u Indies Scope eponymní album. Ve stejné době vyšla u nakladatelství Paseka i bohatě ilustrovaná kniha Jakuba Königa, principála zvířecího souboru.

Během roku 2018 se o Zvířeti jménem Podzim začalo mluvit i díky intenzivním koncertům, doprovázeným osobitými projekcemi a nadšenými ohlasy návštěvníků. Píseň Černou zazněla v úspěšném českém filmu Úsměvy smutných mužů, který podle knihy Josefa Formánka natočil Dan Svátek.

21. září 2019, v den vernisáže retrospektivní zvířecí výstavy v Kutnohorském GASKu, vyšlo druhé album Září. Hned po vydání sklidilo nadšené ohlasy u kritiky i posluchačů. Podzimní koncerty, tentokrát rozkročené od Drážďan po Bratislavu, byly z velké části vyprodané.

Září se umístilo na předních místech v několika anketách a získalo nominaci na cenu Apollo. Na cenu Anděl 2019 bylo nominováno hned ve třech kategoriích – Elektronika a alternativa, Objev roku a Skupina roku. A dva Anděly nakonec i dostalo.

Orchestr Zvíře jménem Podzim se chystá ukončit současnou etapu svého působení na podzim roku 2021.

Vystupující

Zvíře jménem podzim (CZ) – web

Více informací

koncert + afterpárty