Předprodej byl ukončen

Webinář: Magie jako součást tradiční duchovní kultury
ONLINE

Webinář: Magie jako součást tradiční duchovní kultury

středa 27.1.2021 od 18:00
Live stream, Online

O akci

Kouzla a elixíry, které zapálí vášně a rozbuší srdce! Poznejte rudou magii, které věřili naši předkové! Jaký je rozdíl mezi milostnou a erotickou magií? Kdo si nechával připravovat nápoje a pokrmy lásky a jak se tyto, dnes už zapomenuté, recepty připravovaly? Jak bylo možné učarovat muži, jak ženě a jak tyto magické praktiky ovlivnily jejich život? Odpovědi nám přinese zážitková přednáška známé etnoložky Kataríny Nádaské, která výzkumům lidové magie zasvětila přes 20 let zkoumání tohoto fenoménu. Spolu s ní se blíže podíváme i na kouzelné bylinky, zaříkadla či magické dny v roku, kdy měla milostná magie fungovat.

 

Mgr. Katarína Nádaská, PhD.

je oceňovaná slovenská etnoložka a historička, která se specializuje na náboženskou etnologii, etnomedicínu, magii a démonologii, středoevropské kontexty lidové kultury a vizuální antropologii. Vystudovala obor etnologie – historie na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Pracovala nejen na své alma mater, ale i na dalších univerzitách. Absolvovala vícero vědeckých stáží na evropských univerzitách, pracovala jako kurátorka a literární historička v Muzeu města Bratislavy i jako odborná vědecká pracovnice v Divadelním ústavu v Bratislavě. V současnosti působí jako odborná pracovnice v samosprávě, věnuje se historickému poradenství pro oblast masmédií a filmu, přednáší na vícero univerzitách na Slovensku i v zahraničí. Je autorkou vícera monografií, vědeckých studií a popularizačních článků, a také je spoluautorkou etnologických filmových dokumentů.  

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

— Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon                    anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení. 

— Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes          který se na webinář lehce připojíte. Pokud si vstupenku zakoupíte v den konání        webináře, odkaz vám zašleme půl hodinu před jeho začátkem. 

— Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit         a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen               poslouchat. 

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

— Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.

— Na druhý den po uskutečnění webináře dostanete k dispozici záznam.

— Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.

— Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.

— Na jeden vstup se může zúčastnit celá rodina.

 

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde:

bit.ly/Webinare_OtazkyOdpovedi