Předprodej byl ukončen

Webinář: CSI 19. století: problematická identifikace
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: CSI 19. století: problematická identifikace

úterý 16.2.2021 od 18:00
Live stream, Online

O akci

Jak vypadala kriminalistika za dob Sherlocka Holmese? Rozdmýchejte svou dýmku zvědavosti a pojďte se s námi podívat na to, jak se rodily začátky forenzních věd. Na výlet do historie vyšetřování nás vezme Jozef Meteňko, jenž nám přiblíží, jak vypadalo „zachování místa činu“ před více než sto lety, jak vypadala obhlídka místa činu, jak fungovala kriminalistická identifikace nebo jak na novinky reagovalo soudnictví. Seznámíme se také s historickým vývojem některých forenzních věd jako trasologie, daktyloskopie či balistika. Vyleštěte si lupy a vydejte se na vzrušující lov od otisků prstů až po odsouzení za vraždu. 

 

Jozef Meteňko bude poutavě vyprávět o:

– kriminalistice a forenzních vědách

– významu přesného označení odvětví

– místě činu a jeho historii 

– tom, jak vypadalo „zachování místa činu“ před více než stoletím

– kriminalistické identifikaci

– historickém vývoji některých kriminalistických odvětví, či forenzních věd –                  trasologie,daktyloskopie, mechanoskopie, balistiky, (forenzní) antropologie,                chemie, entomologie, zkoumání dokumentů a písmoznalectví

 

prof. JUDr. Jozef Meteňko, PhD.

je vysokoškolský profesor a vedoucí Katedry kriminalistiky a forenzních věd Akademie Policejního sboru v Bratislavě. Dlouhá léta působí jako odborník v oblasti vzdělávání v tomto oboru. Je autorem a spoluautorem mnoha vědeckých a odborných publikací, vysokoškolských učebnic a monografií. Je držitelem vícera ocenění a medailí, a to hlavně za rozvoj vědy a vysokých škol. Je také členem vícera vědeckých a redakčních rad.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

— Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon                    anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení.

— Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes          který se na webinář lehce připojíte. Pokud si vstupenku zakoupíte v den konání        webináře, odkaz vám zašleme půl hodinu před jeho začátkem. 

— Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit         a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen               poslouchat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

— Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.

—  V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám               bude k dispozici po dobu 30 dní.

— Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.

— Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.

— Na jeden vstup se může zúčastnit celá rodina.

                        

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde:

bit.ly/Webinare_OtazkyOdpovedi