On-line s čajem - oolongy z Tchaj-wanu
čtvrtek 28.1.2021 od 17:00Oriental Lounge, Ostrava
Předprodej byl ukončen
Poznejte chutě a vůně čaje oolong pěstovaného na ostrově Tchaj-wan. Ačkoliv je historie pěstování čaje na Tchaj-wanu krátká, kvalita čajové produkce dosahuje špičkové úrovně a světového ohlasu. V 19. století sem emigrující Číňané přinesli čajové keře z proslavených oblastí Anxi a Wuyi v provincii Fujian, které ve spojení s ideálními klimatickými podmínkami dali vzniknout pestré paletě chuťově jedinečných čajů.
V průběhu workshopu si v kostce představíme tchajwanský čaj a celkem pět čajových zástupců, u kterých vás provedeme jejich připravou a společně je zdegustujeme. V závěru celého workshopu bude všem účastníkům umožněno vstoupit do diskuze, kde rádi zodpovíme vaše dotazy.
S druhou variantou vstupenky vám zašleme k ochutnání:
Cena varianty se zasláním čajů je včetně poštovného. Objednávat ji můžete nejpozději dva dny před začátkem workshopu, poté již čaje nestihneme včas doručit.
MÍSTO KONÁNÍ:
Čaj představuje druhý nejrozšířenější nápoj na naší planetě. Pokud pro vás představuje neznámý svět nebo se chcete dozvědět něco nového, workshop pod vedením zkušených lektorů vás naučí vše potřebné. Těšit se můžete na informace ze světa čajů na Tchaj-wanu, degustaci vybraných čajových zástupců a praktické zkušenosti pro přípravu skutečně lahodného čaje.
Workshopem vás provedou Jonáš Vrchovský, který se v čajovém prostředí pohybuje od roku 1999, během té doby proškolil v přípravě čajů personál více než 15 čajoven a podnikl několik cest za čajem na Tchaj-wan a do čínského Yunnanu, a Petr Vrbata, který od roku 2013 vytváří jediný český magazín zaměřený na čaj a čajovou kulturu, je členem České barmanské asociace a její čajové sekce Czech Teatenders a za čajem se vydal na čajové zahrady v Gruzii a ve Švýcarsku.