On-line s čajem - Slavné čaje Číny II.
středa 14. 4. 2021 od 17:00Oriental Lounge, Ostrava
Předprodej byl ukončen
Čaj má v Číně tisíciletou tradici a opravdu bohatou historii. Kdo ví, kolik šálků se za tu dobu muselo vypít a kolik čajových lístků sklidit a zpracovat. Bezesporu se jedná astronomická čísla. Poukazují však na obrovskou zkušenost, kterou s celým procesem zpracování a podávání čaje v Číně mají. Pochází odsud pestrá paleta čajů nejrůznějších chutí a vůní, z nichž některé se stali skutečně slavné a vyhledávané a ceněné. Vydejte se s námi ve dvou workshopech za celkem osmi slavnými čínskými čaji!
Workshop je ve formátu ON-LINE skrz aplikaci ZOOM. Účastnit se ho tak můžete odkudkoliv s připojením k internetu! Vybrat si můžete ze dvou variant: 1) chci se jen dívat a 2) chci se dívat a zaslat čaje na přípravu. Zašleme vám celkem čtyři čaje, které si společně během workshopu připravíme. Průběh celého workshopu bude nahráván a záznam bude dostupný všem, kteří si workshop zakoupili.
DRUHÝ KVARTET SLAVNÝCH ČAJŮ ČÍNY:
VSTUEPNKY NA PRVNÍ ČÁST WORKSHOPU NAJDETE ZDE.
Pokud si vyberete možnost s přípravou čaje, vše vám před on-line workshopem zašleme na vaši adresu. Objednávat ji můžete nejpozději dva dny před začátkem workshopu, poté již čaje nestihneme včas doručit. Cena varianty se zasláním čajů je včetně poštovného. Během sledování si můžete všechny nebo jen některé čaje s námi připravit a ochutnat!
MÍSTO KONÁNÍ:
Čaj představuje druhý nejrozšířenější nápoj na naší planetě. Pokud pro vás představuje neznámý svět nebo se chcete dozvědět něco nového, workshop pod vedením zkušených lektorů vás naučí vše potřebné. Těšit se můžete na informace ze světa čajů, degustace známých zástupců čajových sort a praktické zkušenosti pro přípravu skutečně lahodného čaje.
Workshopem vás provedou Jonáš Vrchovský, který se v čajovém prostředí pohybuje od roku 1999, během té doby proškolil v přípravě čajů personál více než 15 čajoven a podnikl několik cest za čajem na Tchaj-wan a do čínského Yunnanu, a Petr Vrbata, který od roku 2013 vytváří jediný český magazín zaměřený na čaj a čajovou kulturu, je členem České barmanské asociace a její čajové sekce Czech Teatenders a za čajem se vydal na čajové zahrady v Gruzii a ve Švýcarsku.