Předprodej byl ukončen

Webinář: Jak působí výtvarná díla na lidský mozek
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Jak působí výtvarná díla na lidský mozek

středa 7.7.2021 od 19:00
Live stream, Online

O akci

Příběhy, emoce, vzpomínky. To všechno dokáže u nás vyvolat vizuální umění, ať už jde o výtvarná díla, mediální obrazy anebo reklamu. Často se hovoří o vztahu mezi umělcem a jeho tvorbou, ale už méně o tom, jak ovlivňují umělecká díla běžné lidi a jejich mozek. Nahlédněte s výzkumnicí Dominikou Grygarovou z Národního ústavu duševního zdraví do výzkumu na pomezí psychologie vizuálního vnímání, umělecké teorie a neurověd. Přednášející je součástí výzkumné skupiny Obraz, mysl a mozek, která se zabývá vlivem výtvarných děl na lidský mozek.

 

Dominika Grygarová bude poutavě vyprávět o: 

- experimentálním výzkumu na pomezí psychologie vizuálního vnímání, umělecké         teorie a neurověd

- výsledcích experimentu v magnetické rezonanci, který se zabýval tématem                pohledu v portrétním malířství

- problematice umělecké intence zkoumané pomocí eye-trackingu

- experimentu, jež se pokusil odhalit mechanismus, který stojí za tím proč na nás          některé obrazy tak silně působí

- konkrétních výzkumných záměrech a dílčích výsledcích interdisciplinární skupiny      Obraz, mysl, mozek

 

Mgr. Dominika Grygarová, Ph.D.

vystudovala dějiny umění na KTF UK, kde získala i doktorát. Ve své disertační práci se zabývala propojením výzkumu umění a neurověd. V Národním ústavu duševního zdraví se věnuje výzkumu behaviorálních a neurálních odpovědí na umělecká díla. Pracovala rovněž v Semináři dějin umění na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity a v Kabinetu dějin vědy Ústavu pro současné dějiny AV ČR.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj                  telefon, tablet anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické        vybavení. 
  • Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes  který se na webinář lehce připojíte. Pokud vstupenkou zakoupíte v den konání  akce, odkaz na webinář vám přijde v jednom e-mailu přímo se vstupenkou.
  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen        poslouchat.  
  • Live stream webináře se vysílá prostřednictvím platformy Vimeo, přímo ve          vašem internetovém prohlížeči. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.
  • V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám bude k dispozici po dobu 30 dní.
  • Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.
  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.
  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.

 

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde