Předprodej byl ukončen

Psychedelika v terapii a seberozvoji
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA

Psychedelika v terapii a seberozvoji

středa 27.10.2021 od 20:30
Univerzitní kino Scala, Brno

O akci

Party halucinogen, politický manifest či grál k osobnímu poznání? Psychedelické látky tu jsou s námi odnepaměti a jejich postavení a význam ve společnosti se neustále mění. Jejich výzkum dnes zažívá celosvětovou renesanci, a my se proto podíváme na to, jakou úlohu hrají v seberozvoji. Odborník v této oblasti, Filip Tylš, nám přiblíží studie, které popisují pozitivní účinek psychedelik v léčbě některých duševních onemocnění. Tento účinek je nyní jasně rámován do metody psychedeliky – asistované psychoterapie. Spolu s tím stoupá i zájem o jejich seberozvojový potenciál, a to nejenom u uživatelů psychedelik, ale i u lidí, kteří se o ně zajímají spíše teoreticky. Přednáška se bude věnovat komplexnímu představení těchto fascinujících látek a nastíní některá úskalí spojená s jejich integrací do současné společnosti optikou autora.

 

Filip Tylš bude poutavě vyprávět o:

– neurobiologických a psychologických mechanizmech účinku psychedelik

– studiích, které popisují pozitivní účinek psychedelik v léčbě některých duševních      onemocnění

– metodě psychedeliky – asistované psychoterapie

– seberozvojovém potenciálu těchto látek

– úskalích spojených s integrací psychedelik do současné společnosti

 

MUDr. Filip Tylš, Ph.D.

je psychiatr a psychoterapeut působící na Psychedelické klinice Psyon. Zároveň působí jako neurovědec v Národním Ústavu Duševního Zdraví a člen České psychedelické společnosti. V roce 2019 dokončil specializační vzdělávání v psychiatrii. Zaměřuje se na psychedeliky – asistovanou psychoterapii a výzkum psychedelik (EEG koreláty psychedelické zkušenosti). Absolvoval výcvik v gestalt psychoterapii a vzdělání v kalifornském výcviku na CIIS (Psychedelic-Assisted Therapies and Research Certificate Program). V roce 2017 publikoval knihu Fenomén psychedelie.

 

_____________________________________________________________________

 

Opatření COVID-19 pro vstup na akci

Abychom si společně mohli užít akci, je nutné, abyste splnili jednu z podmínek: prokázat se negativním PCR testem (starým maximálně 7 dní) nebo antigenním testem (starým maximálně 72 hodin), prokázat se laboratorně dokázaným překonáním onemocnění COVID-19 (ne starším než 180 dní) nebo se prokázat očkováním (od poslední dávky musí uplynout alespoň 14 dní). Všichni účastníci akce musí mít po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95 / N95). Více informací: bit.ly/Covid_CZ

 

Pro vaši bezpečnost a zdraví:

• Použijte dezinfekci u vstupu

• Kromě doby konzumace noste respirátor

• Dodržujte platná nařízení

Dodržujte s námi pravidla bezpečné zábavy. Děkujeme!

Další akce pořadatele

Pozoruhodné osudy prvorepublikových vil - 10.12.2020 od 18:00, Univerzitní kino Scala, Brno

Cestovatelské kino: Antarktida - 11.2.2021 od 19:00, Městská knihovna v Praze, Praha