Předprodej byl ukončen

GO kamera: K. Chaveau - Uganda, M. Grmolenská- Egyptské mýty
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

GO kamera: K. Chaveau - Uganda, M. Grmolenská- Egyptské mýty

pátek 22.4.2022 od 19:00
Hvězdárna a planetárium Brno, Brno

O akci

Přednášky průvodců a blízkých CK Livingstone na festivalu GO Kamera

Kateřina Chaveau: UGANDA

Okružní cesta touto úžasnou zemí na pozadí obrázků pořízených během 20ti let práce. Výstup na sopku pro nehorolezce, málo známé safari v Národních parcích, vyjížďky loďkou po Nilu a po Viktoriině jezeře a nezapomenutelná setkání s horskými gorilami v pralese. Práce, kterou malý brněnský projekt dělá pro nejchudší děti v Bwindi, ale otevírá dveře ještě dál. Dovoluje nám nahlédnout do skutečného života běžných vesničanů. Poslechněte si příběh několika dětí, kterým pomoc „adoptivních rodin“ z Česka změnila život.

Kateřina Chaveau - Intenzivní průvodcovská práce v Africe přešla postupně v pozici koordinátorky neziskové organizace Bwindi Orphans v Ugandě.

 

Martina Grmolenská: ZA HISTORIÍ A MÝTY STARÉHO EGYPTA

Starověký Egypt vždy přitahoval cestovatele monumentalitou zachovalých staveb i tajemstvím, kterým tyto stavby oplývají. S Martinou Grmolenská detailně prozkoumáme nejeden chrám a či hrobku a naučíme se doslova číst příběhy a mýty, které si vyprávěli již staří Egypťané. Uvidíme civilizaci na Nilu skrze Horovo oko.

Martina Grmolenská - vystudovala dějiny umění, učaroval jí starověk a středověk ... a také mytologie. Miluje fotografii. 

Další akce pořadatele

Výstava Tajemná Indonésie, Tamtamy času - Nová Guinea - 7.12.2023 od 12:00 – 30.6.2024, Palladium Praha, Praha

Pořadatel