Předprodej byl ukončen

Oratorium Mistr Jan Hus
KONCERT / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Hudba – Spirituální / Osobní rozvoj

Oratorium Mistr Jan Hus

středa 6.7.2022 od 18:00
Kostel Sv. Martina ve Zdi, Praha

O akci

Hudebně dramatické představení k připomenutí významné osobnosti českých dějin

Účinkují: Richard Pachman a Dita Hořínková

Scénické oratorium o Husově životě a odkazu (oceněné Václavem a Dagmar Havlovými na Mezinárodním festivalu Zlatá Praha 2006) v obnovené komorní verzi v roce 607. výročí upálení Mistra Jana Husa.

Scénické oratorium skladatele Richarda Pachamana posluchače provádí prostřednictvím písní a přednesu Husovým životem a seznamuje je s jeho osobností, myšlenkami a postoji. Jedná se bezesporu o velmi originální způsob, jak se s touto významnou osobností české historie důvěrněji seznámit.

„Považuji za velkou čest, že mohu prezentovat myšlenky a odkaz Mistra Jana Husa prostřednictvím oratoria už od roku 2005, kdy mělo premiéru. Představení provází diváky Husovým životem, jeho myšlenkami a názory. Vystupuji v něm v roli Mistra Jana a Dita Hořínková ztvárňuje Husovu matku. Oba jsme zároveň i vypravěči příběhu Jana Husa od jeho narození až po upálení 6. července 1415. Jsme rádi, že se v roce 607. výročí Husovy smrti vracíme s oratoriem do Prahy a moc se na kostel sv. Martina ve zdi těšíme, protože je spjat s Husovým životem,“ dodává autor oratoria Richard Pachman.

Více informací

Datum: Středa 6. 7. – 18:00 – 19:30 (doporučujeme přijít dříve,abyste se mohli v klidu usadit. Prostor bude přístupný od 17:40)

Místo konání: Kostel sv. Martina ve zdi, Martinská 8, Praha 1 - Staré Město

Akci organizuje: Peter Bartal https://www.peterbartal.cz/  za finanční podpory Městské části Praha 1 a  podpory Českobratrské církve evangelické.