Akce byla zrušena

UB40 v Praze! (2023)
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Worldmusic

UB40 v Praze! (2023)

neděle 14.5.2023 od 20:00
Forum Karlín, Praha

O akci

Nový termín koncertu je 14. května 2023!

Když pomineme Jamajku, jaká je historicky nejznámější reggae kapela na světě? Rozhodně Britové UB40! Tyto žijící legendy z Birminghamu, jejíž historie sahá až do konce 70. let, přijedou do Prahy! V rámci České republiky exkluzivně vystoupí ve Forum Karlín.

UB40 odstartovali kariéru jako předskokani britských The Pretenders, kteří si je v rámci jejich turné pozvali jako předkapelu. Je úsměvné, že ke konci tour lidé navštěvovali jejich koncertní zastávky spíše kvůli UB40 než kvůli Pretenders. Tato skupina mladých muzikantů založená na vzájemném respektu a přátelství se během několika let dostala do širokého povědomí reggea a ska kultury. Stala se jakýmsi pomyslným hudebním mostem mezi bělochy a černochy a i díky UB40 se reggea přestalo vnímat pouze jako undergroundová záležitost jamajské kultury.

Název UB40 je inspirován právním formulářem, který ve Velké Británii bylo potřebné vyplnit pro ucházení se o podporu v nezaměstnanosti - Unemployment BENEF, Form 40. A právě sociální problémy, rasismus a složité životní podmínky jsou úhlavními tématy písní této legendární kapely.

Více než 20 studiových alb, stovky vyprodaných koncertů po celém světě a 60 milionů prodaných desek. A jejich nejslavnější píseň všech dob? Bez debat Red Red Wine z roku 1983.

Vystupující

UB40 (GB) – web

Více informací

  • Otevření areálu: 19:00
  • Začátek koncertu: 20:0