Předprodej byl ukončen

Arnošt Goldflam - autorské čtení pro dospělé a otrlé děti
DIVADLO / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Představení / Osobní rozvoj / Stand-up / Talk show / Umění

Arnošt Goldflam - autorské čtení pro dospělé a otrlé děti

čtvrtek 16.3.2023 od 17:00
Kulturák NMnM, Nové Město na Moravě

O akci

Knihovna Vás zve na autorské čtení pana Arnošta Goldflama pro dospělé a otrlé děti z nových knih Strašidelné Brno a Praha strašidelná.

Arnošt Goldflam se narodil v Brně v rodině s židovskými kořeny. Goldflam byl v dětství vášnivým čtenářem a rozhodl se svůj život zasvětit umění. Vystudoval JAMU a v té době se stal součástí brněnské bohémy. Poznal se s Frantou Kocourkem, Miroslavem Krobotem nebo Bolkem Polívkou. Krátce působil v dnes neexistujícím satirickém divadle Večerní Brno a v amatérském Divadle X.
Nejvýraznějším obdobím jeho práce bylo působení v brněnském (dříve prostějovském) HaDivadle v letech 1978-1993. Významně tehdy spoluvytvářel brněnskou kulturní scénu. Byl režisérem, ale důvěrně poznal všechny divadelní profese. Protože měl k dispozici jen omezený počet herců, nezbývalo mu než obsazovat i sebe, a tím se postupně dostával do povědomí diváků, ale i televizních a filmových režisérů. Od poloviny 80. let začal být pravidelně obsazován do menších televizních a filmových rolí. 
Třebaže Arnošt Goldflam začal v malých rolích vystupovat v divadle Na provázku už během svých vysokoškolských studií, svoji hereckou dráhu považuje za okrajovou. V současnosti je považován za jednoho z nejvýznamnějších českých divadelníků, je autorem více než 50 divadelních her a dramatizací, které významně posunuly divadelní obor dopředu. Je také autorem úspěšných knih, v České televizi má vlastní publicistický pořad ZA DVEŘMI JE ARNOŠT GOLDFLAM a pravidelně se objevuje v různých publicistických a zábavných programech. Několikrát např. účinkoval v MANÉŽI BOLKA POLÍVKY.V současné době pohostinsky režíruje, především v pražských a brněnských divadlech. Učí rovněž na JAMU a DAMU.

Vstupné: 150 Kč v předprodeji, 180 Kč na místě.

Pořadatel

Novoměstská kulturní zařízení