Předprodej byl ukončen

The BEATLES - revival Kladno
KONCERT / Hudba – Pop

The BEATLES - revival Kladno

pátek 20.10.2023 od 18:30
Kulturní dům Dvorana, Loket

O akci

The Beatles Revival + speciální host Karel Kahovec se vzpomínkou na Petra Nováka

Současní členové

Luděk Maulis
Zbyněk Maulis
Petr Lux
Jiří Tomišín

The Beatles Revival (nebo také The Teplo) je česká revivalová skupina, imitující The Beatles. Skupina se postupně formovala na kladenském gymnáziu, rok jejího vzniku je 1992. Její členové užívají stejné hudební nástroje a několik sad kostýmů.

Zbyněk Maulis se v roce 2002 naučil hrát na kytaru levou rukou stejně jako Paul McCartney. Členové používají paruky, kostýmy jsou na míru ušité podle originálů, obuv pochází od firmy Chelsea Cavern Boots z Liverpoolu, hudebníci používají nástroje stejné značky jako Beatles.

Skupina vystupuje na veřejných koncertech, soukromých a firemních akcích nejen v Česku, ale i v mnoha zemích Evropy (nejčastěji v Holandsku, Německu a Polsku), hrála i ve Spojených státech amerických nebo Asii, každoročně 130-180 koncertů. Do roku 2006 odehrála přes 1500 vystoupení.

Na Kladně měla skupina mimo jiné koncerty např. na kulturní akci Kladenské dvorky v Podprůhonu, tradičně 23. prosince pak vánoční koncerty v bývalém Klubu 19 ve Stodole či v kulturním domě na Sítné, v meziobdobí v kulturním domě ve Stochově. Z původní sestavy zůstali jen bratři Luděk Maulis a Zbyněk Maulis, kteří hráli také s rakovnickou skupinou Brutus. 

Jako host vystoupí Karel Kahovec s hity Petra Nováka. Při vzpomínce na rytíře českého bigbítu Petra Nováka zazní jeho nejznámější hity. 

Vystupující

The Beatles Revival (CZ) – web Karel Kahovec (CZ) – web

Více informací

Karel Kahovec (* 8. listopadu 1946 Praha) je český zpěvákhudební skladatel a kytarista.

Začínal jako bigbeatová a rokenrolová hvězda 60. let 20. století, kdy působil jako člen skupin The Matadors a Flamengo, později též jako interpret moderní country hudby ve skupině Country Beat Jiřího Brabce (kde vystupoval vedle hlavní hvězdy tohoto souboru zpěvačky Nadi Urbánkové). V jeho profesionální kariéře mu hlavně ze začátku hodně pomáhala tehdy poměrně proslulá a známá sestra zpěvačka Vlasta Kahovcová, někdejší členka Divadla Semafor a pozdější doprovodná zpěvačka Karla Gotta ve skupině Ladislava Štaidla.

V současné době pokračuje v odkazu svého kamaráda zpěváka Petra Nováka. Hraje a zpívá v obnovené skupině George & Beatovens, se kterou vystupuje od počátku 90. let 20. století.