Předprodej byl ukončen

Finální koncert Ivan Hlas + Druhá Tráva v KC SEMILASSO
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop

Finální koncert Ivan Hlas + Druhá Tráva v KC SEMILASSO

neděle 23.4.2023 od 19:30
KC Semilasso, Brno

O akci

V neděli 23. dubna 2023 vystoupí v Semilasse Ivan Hlas Trio a Robert Křesťan a Druhá tráva. V průběhu večera proběhne křest audioknihy Tamtamy času, kterou pokřtí Chantal Poulain, Eva Vrbková a Miloš Štědroň.

Ivan Hlas – skladatel, textař, zpěvák a kytarista se narodil v Praze na Vinohradech ale ve čtyřech letech se přistěhoval na pražskou Hanspaulku. Je vyučený knihkupec, po sedmileté praxi vystřídal řadu různých zaměstnání. Do roku 1971 působil jako písničkář kde už uplatňuje výhradně vlastní tvorbu. Ivan Hlas spolupracuje s řadou hudebníků a interpretů naší populární hudby. Od roku 2006 hraje převážně v komorní sestavě Ivan Hlas Trio (Norbi Kovács – ak. kytara, Jaroslav Olin Nejezchleba – violoncello, Ivan Hlas – ak. kytara ).

Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Druhá tráva dosud vydala 19 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění APH Anděl v kategorii Folk a Country. V roce 2021 kapela Druhá tráva získala Anděla za album Díl první. A Robert Křesťan vstoupil do Síně slávy. Na podzim 2022 vydala skupina své nejnovější album nazvané Díl druhý. Zatímco na „jedničce“ převažovaly převzaté skladby, dvojka je postavená na autorských věcech. I v tomto případě skupina v čele s frontmanem Robertem Křesťanem přizvala producenta Eddieho Stevense, známého především spolupracemi s britskými tanečními kapelami. Jeho experimentální přístup posunul svébytný akustický zvuk Druhé trávy do jiných kontextů.

Vystupující

Ivan Hlas (CZ) – web Robert Křesťan a Druhá tráva (CZ) – web / web

Pořadatel