Asijský POP UP
pátek 26. 5. 2023 od 17:00Bistro Helen, Olomouc
Předprodej byl ukončen
Dian v Helen. Přijďte vyzkoušet rafinované chutě Asie.
Olomoucké Bistro Helen pořádá další zajímavou akci. Tentokrát pozval šéfkuchař Tomáš Juřík výborné kuchaře, kteří vládnou jedné z nejlepších asijských restaurací v Česku. Do bistra zavítá 26. května šéf pražského podniku Dian Petr Brňák se spolumajitelem restaurantu Khanhem Ta.
Jen málo pražských restaurací je nyní tak „in“ jako Dian bratrů Khanha a Gianga Ta, kteří za posledních pár let totálně změnili pohled řady Čechů na vietnamskou kuchyni. Vytáhli recepty po předcích, dali jim nový moderní styl a ukázali, že Vietnam není zdaleka jen Pho a Bún bo Nam bo.
7 chodové "sdílené" degustační menu:
2x Amuse bouche
Nem - Čerstvé letní závitky s lilkem a miso citrusovou omáčkou
Ca - Tuňák s chilli omáčkou, kalamansi a perilou
Banh it - knedlíčky z lepkavé rýže, krab a humří consommé
Rendang - hovězí na opečeném mléčném chlebu, lanýže
Heo - Krkovice na grilu, sladkokyselá chilli omáčka, kokosová rýže
Thanh long - Dračí ovoce s yuzu, sorbet z thajské bazalky
Petit four
Zakupte si svoje vstupenky a udělejte si prosím rezervaci v bistru na konkrétní čas od 17 do 21.00. Volejte na +420 730 892 288 nebo pište na bistro@helen.cz. Délka degustační večeře je max. 1,5 hodiny. Děkujeme za pochopení.
Silvestr La Fiesta Grande
31. prosince od 18:00
Silvestrovská degustace ve Stodole
31. prosince od 18:00
Valentýnský degustační večer
14.2.2026 od 18:00
Škola vaření s Romanem Paulusem - Asijská kuchyně
12.3.2026 od 17:00
Škola vaření s Romanem Paulusem - Středomořská kuchyně
6.5.2026 od 17:00
Škola vaření s Romanem Paulusem - Středomořská kuchyně
7.5.2026 od 17:00