Předprodej byl ukončen

Rí Ra
KONCERT / Hudba – Worldmusic

Rí Ra

středa 24.5.2023 od 19:30
Klub Paderewski, Karlovy Vary

O akci

Pražská skupina Rí Ra hrající keltskou folkovou hudbu se na české hudební scéně pohybuje už přes deset let. Její název je odvozen z irského rírá, tedy dobrá zábava. Kapela má ve svém repertoáru písně a balady v angličtině, bretonštině, irské a skotské gaelštině, a instrumentální skladby – jigy a reely. Hudebníci vytvářejí zajímavé harmonie a inspirují se melodiemi ostrovní hudby, přičemž svůj zvuk obohacují o slapping baskytary a jazzová kytarová sóla.

Více informací

Keltský folkrock

 

Pražská skupina Rí Ra hrající keltskou folkovou hudbu se na české hudební scéně pohybuje už přes deset let. Její název je odvozen z irského rírá, tedy dobrá zábava. Kapela má ve svém repertoáru písně a balady v angličtině, bretonštině, irské a skotské gaelštině, a instrumentální skladby – jigy a reely. Hudebníci vytvářejí zajímavé harmonie a inspirují se melodiemi ostrovní hudby, přičemž svůj zvuk obohacují o slapping baskytary a jazzová kytarová sóla.

Kromě zpěvačky Kristýny Zíkové v kapele působí Daniela Vránová (flétna, whistle), Linda Jarošová (housle), Michal Rudolf Cádra (kytara), David Ryšánek (baskytara) a Lukáš Let (cajon / bicí).

Kapela vystupovala např. na festivalu Fleadh v Irsku (Cavan, 2010), v belgickém Music Village (Brusel, 2017), ve slovenském Klubu pod lampou (Bratislava, 2020) a na mnoha keltských mezinárodních festivalech v České republice, jako jsou Skotské hry na Sychrově, Lughnasad v Nasavrkách, Keltská noc v Plumlově. Pravidelně ji uslyšíte i na dalších akcích a v klubech po celé ČR. Kapela pravidelně spolupracuje s Velvyslanectvím Irska v Praze.

V roce 2022 Rí Ra vydala v pořadí již čtvrté album Two Sisters se stejnojmenným klipem.

https://youtu.be/DRGtew4uLPU

vstupenky možno zakoupit i na Moskevské 14, Karlovy Vary v předprodeji

www.husovka.info

Další akce pořadatele

November 2nd - 1. listopadu od 19:30, Klub Paderewski, Karlovy Vary

Jan Burian - 14. května od 19:30, Klub Paderewski, Karlovy Vary

A Basta! - 25. května od 19:30, Klub Paderewski, Karlovy Vary