POP UP Itálie s Riccardo Lucquem
Friday 22. March od 18:00Bistro Helen, Olomouc
Pre-sale is now over.
Tuhle událost si nezapomeňte poznačit do svých diářů. Koncem března míří do Olomouce Riccardo Lucque, šéfkuchař a propagátor kuchyně Apeninského poloostrova, který české veřejnosti už více než dvě desítky let ukazuje, jak vypadá špičková italská gastronomie.
Majitel a zakladatel skupiny La Collezione, která provozuje v Praze a okolí spoustu nevšedních konceptů, připraví v Bistru Helen výjimečnou 7 chodovou degustační večeři ve stylu restaurace Aromi, která se umístila ve světovém žebříčku top 50 italských restaurací.
K večeři budete na místě moci dokoupit i vinné párování od předních sommeliéru z Flemming's wines. Vína si můžete vybrat jednotlivě nebo v kompletním pairingu za 999 Kč na osobu.
Návštěvníci degustace si mohou zakoupit víno s sebou domů s 20% slevou.
Amuse bouche
Jedlá svíčka z hovězího loje a 'Nduji
Vittorio Graziano - Lambrusco Emilia Fontana dei Boschi 2022
0,1 l - 129,- / 0,75 l - 879,-
První chod
Telecí tatarák, nakládané lišky, lískové ořechy, pažitková majonéza
Foradori - Fuoripista Pinot Grigio 2020
0,1 l - 179,- / 1,5 l - 2.399,-
Druhý chod
Břicho a hřbet z tuňáka, fermentovaný kampotský pepř, artyčoky, krém z burraty
Fattoria di Bacchereto - Sassocarlo Terre a Mano 2019
0,1 l - 199,- / 0,75 l - 1.499,-
Třetí chod
Ravioli plněné humrem a žloutkem, smrže, stařený parmezán
Summer Wolff - Freisa Giogio 2022
0,1 l - 89,- / 0,75 l - 659,-
Čtvrtý chod
Risotto milanese, hovězí ossobuco
Alberto Oggero - Roero Anime 2021
0,1 l - 159,- / 1,5 l - 2.299,-
Pátý chod
Jehněcí Rossini steak, foie gras, černý lanýž
Il Bioselvatico - Sangiovese 2019
0,1 l - 169,- / 1,5 l - 2.319,-
Dezert
Mousse z bílé čokolády, křupinka, olivy
Eugenio Rosi - Marzemino Passito Doron 2013
0,05 l - 169,- / 0,375 l - 1.359,-
Lanýžové degustační menu - 22. November od 18:00, Lobster Bistro, Olomouc