Předprodej byl ukončen

FRONT LINE FEST -VI-
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Metal / Umění

FRONT LINE FEST -VI-

sobota 23. března od 19:00
NOVÁ Melodka, Brno

O akci

Šestý ročník tradiční deathmetalové sešlosti na brněnské Melodce - poprvé novém prostoru na Palackého třídě!

Letošní ročník se oproti těm uplynulým ponese výhradně v duchu death metalu, a to v jeho nejrůznějších formách! Od našich západních sousedů přijedou berlínští MAAT se svým orientálním / egyptským death metalem. Ze rakouské Vídně dorazí techdeath / deathcoroví SPIRE OF LAZARUS a spolu s nimi se představí jejich krajané VERMOCRACY, kteří přivezou své pojetí melodického death metalu. Z brněnské scény se  kromě pořádajících VANGUARD ukáží kamarádi a kolegové ze SPACE HAMSTER.

 

MAAT (DE) - Egyptian death metal

MAAT je deathmetalová kapela z německého Berlína, vzniklá v roce 2009 kombinující death metal s hudebními prvky a motivy starověkého Egypta. Jejich debutové album “Born In Sand” vyšlo v říjnu roku 2010 a bylo následované plnohodnotnýi albem "As We Create The Hope From Above" , které vyšlo v květnu 2014 a poté albem "Monuments Will Enslave" z roku 2017. Obě dlouhohrající desky vyšly u labelu Aural Attack Productions. Kapela má za sebou řadu klubových i festivalových akcí v osmi zemích Evropy, včetně turné se Six Feet Under. Od únoru 2018 kapela hraje v nové sestavě a nyní tvoří nový materiál rozšířený o nové vlivy.

 

SPIRE OF LAZARUS (AT) - Technical death metal / deathcore

Rakouští Spire of Lazarus s počátky v roce 2016 si kladou za cíl přinést brutální a zároveň atmosférickou muziku kombinující různé aspekty moderního a technického death metalu s prvky deathcoru. Jejich tvorba se vyznačuje vysokou technickou úrovní a tématickou inspiraci dle svých slov nalézají především v současné videoherní tvorbě. Těšit se můžeme na novinky z alba "Soaked In The Sands" vydaného v polovině roku 2022, kterým kapela oprávněně rozvířila vody tohoto žánru!

 

VANGUARD (CZ) - Modern death metal

VANGUARD jsou brněnská formace tvořící moderně pojatý death metal s mnoha různými žánrovými přesahy existující od roku 2015. Na kontě mají desítky koncertů a hudebních festivalů v rámci České a Slovenské republiky včetně akcí v Polsku či Německu. Na desky "I" z roku 2015 a "II" z roku 2019 nedávno navázali třetím albem "III: Pyrrhic Sequence", které pomalu začíná získávat první kladné ohlasy v ČR i zahraničí. Noviky ze třetí desky bude kapela servírovat během svých zastávek v rámci nadcházejícího roku, včetně letošního FLF!

 

VERMOCRACY (AT) - Melodic death metal

Kapela, kterou v roce 2017 založili Andreas Huber a Roman Kolesnik, doplnila svou sestavu o Michaela Fricka (Horns of Hattin, ex-Theotoxin) na zpěv, Hannese Sandriniho (Obsidian Chamber, Candles and Wraths, Horns of Hattin) na basu a od roku 2023 Martina Fricka (ex-Dismal Lumentis, ex-Theotoxin) na kytary. V roce 2018 začali Vermocracy vystupovat živě, mimo jiné jako support jmen jako Baest, Benighted a Malevolant Creation, a vystoupili také na STP Metal Weekendu 2019. V říjnu 2020 vychází album Vermocracy následované druhým albem "Age Of Dysphoria" (Black Sunset Records) v roce 2022.

 

SPACE HAMSTER (CZ) - Modern death metal

Space Hamster je modern death metalová kapela pocházející z Brna. Kapela se poprvé prosadila na hudební scéně svým debutovým albem „The Ascent to Nothingness“ v roce 2019. Inspirace ve sci-fi a žánrový nadhled vytváří u Space Hamster jedinečný metalový koktejl, který určitě zanechá dojem. Po krátké odmlce je kapela zpět a 1/11/2023 vydává nové EP s názvem EON inspirovaného knižní trilogií Vzpomínka na Zemi.

Vystupující

Cytotoxin (DE) – fb SPACE HAMSTER (CZ) – fb Maat (DE) – fb Vanguard (CZ) – fb Vermocracy (AT) – fb

Další akce s vystupujícími

FRONT LINE FEST -Open Air- - 27. července od 12:00, Letní kino Špilberk, Brno

Další akce pořadatele

FRONT LINE FEST -Open Air- - 27. července od 12:00, Letní kino Špilberk, Brno