Světový tenor Paolo Lardizzone
KONCERT / Hudba – Klasika

Světový tenor Paolo Lardizzone

neděle 12. května od 17:00
Zámek - Zrcadlový sál, Chroustovice
Vstupenky
Cena 400 Zobrazit ceny
prodej do 12. května

Základní vstupenka

Základní cena 400 Kč Koupit
Senioři 65+, ZTP 350 Kč Koupit
Děti do 18 let 350 Kč Koupit

O akci

Jedinečná příležitost slyšet v komorním prostředí překrásného Zrcadlového sálu Chroustovického zámku  italského tenoristu, který nemá v Čechách konkurenci a na světových scénách sklízí potlesk vestoje. Paolo Lardizzone miluje své publikum po celém světě, v České republice pravidelně účinkuje v divadlech v Plzni, Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Liberci, Praze a Ostravě. Na Slovensku pravidelně hostuje ve Státní opeře v Banské Bystrici, publikum ho mělo možnost ocenit i v opeře v Bratislavě. Od roku 2013 získává uznání kritiků po celém světě a byl také definován jako:“… mladý José Carreras“.Za vystoupení v roli Edgara v opeře Edgar od Pucciniho získal nominaci na nejprestižnější výroční cenu České republiky za nejlepšího operního zpěváka: Cenu Thálie 2015. Spolu s operní pěvkyní Noemou Erbou, která působila především v zahraničí a nyní stále více vystupuje v České republice zazní program těch nejznámějších duetů pro tenor a soprán, Neapolitánské písně, filmová hudba E. Morriconeho, muzikál atd. 

Na klavír  bude hrát Martin Peschík - dirigent Západočeského symfonického orchestru a opery Jihočeského divadla.

WELCOME DRINK V CENĚ VSTUPENKY

 

Program: 

G. Verdi - Rigoletto - La donna è mobile

F. Lehár -  La vedova allegra - Tace il labbro

F. P. Tosti  - Mare chiare

A. Togliani - Parlami d'amore Mariù

E. Morricone - Tenkrát na Západě (Once upon a time in the West)

L. Bernstein - West Side Story - Tonight / Balcony Scene 

L. Bernstein - West Side Story - Maria

D. Foster, C. B. Sager, A. Testa and T. Renis -  The Prayer 

A. L. Webber - Cats - Memory

S. Gastaldon - Musica proibita

F. Sartori - Time To Say Goodbye

R. Leoncavallo - Mattinata

E. de Curtis - Non ti scordar di me

F. Lehár - Giuditta - Meine Lippen sie kuessen so heiss

G. Puccini - La Bohème - O soave fanciulla

L. Denza - Funiculi, Funicula

 

Účinkující:

Paolo Lardizzone - italský tenor Rodák z italského Militella, začal studovat zpěv pod vedením Maestra Giacoma Rocchettiho a později u Maestra Nazzarena Antinoriho v Accademii Beniamino Gigli v Recanati. Žije ve městě Camerino di Macerata. Svůj debut uskutečnil v roce 2007 rolí Manrica ve Verdiho Trubadúrovi na milánském Festivalu Castello Sforzesco. V roce 2008 se s velkým úspěchem poprvé zhostil role Vévody z Mantovy ve Verdiho Rigolettovi, pod taktovkou Maestra P. Gelminiho. Zpívá úlohu Ghina v Doninzettiho opeře Pia de Tolomei, Macduffa v opeře Macbeth Giuseppe Verdiho a rytíře Des Grieuxe v Manon Lescaut Giacoma Pucciniho pod taktovkou Maestra E. de Filippis, Maria Cavardossiho v Pucciniho Tosce, Turiddu v Sedláku kavalírovi od P. Mascagniho, s režisérem Maestrem L. de Marchim, Dona José v Carmen pod taktovkou Maestra A. Benigniho. V letech 2010/2011 v úloze Alfreda ve Verdiho Traviatě, Kalafa v opeře Turandot Giacoma Pucciniho. V sezóně 2013/2014 zpívá Alfreda ve Verdiho Traviatě na Mezinárodním festivalu v Pekingu, Vévodu z Mantovy v Rigolettovi v Boloni a Parmě, Cavardossiho v Tosce ve Spoletu, Manrica v opeře Trubadúr v Trentu, účastní se opery Rigoletto jako Vévoda z Mantovy v rámci worldvision pod taktovkou Maestra Zubina Mehty. V roce 2014 na scéně Operního divadla in chorvatském Splitu zpíval roli Fausta v opeře Mefistofele Arriga Boita, pod taktovkou Maestra Niksa Bareza. V říjnu 2014 vystupoval v úloze Radamese (Aida) v Káhirském divadle a v opeře v Plzeni. V listopadu zpíval Alfreda v Traviatě se souborem Compagnia d'Opera Italiana na turné po Německu a Rakousku. V prosinci 2014 pak Cavardossiho v Tosce a vystoupil na Festivalu Puccini při příležitosti otevření Villa Argentina ve Viareggiu. V lednu 2015 se opět objevil v roli Radamese na scéně Opera Theatre v Káhiře. V lednu 2015 velmi úspěšně pěvecky ztvárnil role Cania v Komediantech a Turiddu v Sedláku kavalírovi v divadle v Plzni. Poté vystoupil ve Francii s Mozartovým Requiem a na turné po Španělsku a Francii jako Pinkerton v Madama Butterfly. V roce 2016 vystoupil opět v roli Macduffa v Macbethovi, a to v plzeňském divadle. V současné době zpívá v roli Radamese v Aidě na scéně Dolnobavorského divadla v Německu.

www.tenorepaololardizzone.com/

Sólistka: Noema Erba, česká sopranistka Noema Erba je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku koncerty v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung. Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku, v Teatro Verdi v Pise v Itálii, v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále ve Florencii v Itálii: Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata. V divadle Ariston i v divadle Centrale v Sanremu v Itálii, v divadle Teatro Moderno v Grossetu v Itálii, atd. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

www.noemaerba.com 

Martin Peschík - klavír, dirigent Opery Jihočeského divadla  a Západočeského symfonického orchestru Mariánské Lázně. Absolvoval klavír na konzervatoři v Českých Budějovicích a dirigování na JAMU v Brně. Od roku 2001 působí dosud jako dirigent opery Jihočeského divadla (2008-2011 šéfdirigent). Nastudoval a dirigoval zde řadu oper, operet, muzikálů a baletů (Tosca, La Bohéme, Ottelo, La forza del destino, I Pagliacci, Don Giovanni, Rusalka..........) Od roku 2011 působí jako dirigent Západočeského symfonického orchestru (2011-2016 ředitel a šéfdirigent, 2016-2021 šéfdirigent, 2021 - dosud stálý dirigent). Spolupracoval s řadou orchestrů například Národní divadlo v Brně, Moravská filharmonie Olomouc, Karlovarský symfonický orchestr, Landestheater Passau, Severočeská filharmonie Teplice, Filharmonia di stat Sibiu, Moldavská filharmonie, Filharmonia Oltenia Craiova....... Dirigoval v řadě zemí Evropy (Německo, Rakousko, Itálie, Nizozemí, Belgie, Dánsko, Švédsko, Norsko, Švýcarsko....)