Slavné FILMOVÉ MELODIE v Ústí nad Labem
KONCERT / Hudba – Klasika, Pop, Rock

Slavné FILMOVÉ MELODIE v Ústí nad Labem

čtvrtek 19. září od 19:00
Kostel apoštola Pavla, Ústí nad Labem
Vstupenky
Cena 399
prodej do 19. září

O akci

Vydejte se do Červeného kostela Apoštola Pavla v Ústí nad Labem na vynikající aranže slavných filmových melodií tentokráte od Melody Quartetta.

 

Melody Quartett
Dana Jelínková – I. housle, Petra Boehm – II. housle,
František Jelínek – viola, Barbora Soukupová – violoncello

PROGRAM:
PÁN PRSTENŮ - Shore: May it be, Conserning Hobbits
STATEČNÉ SRDCE – Horner: Main theme
MAMMA MIA - Abba
POSLEDNÍ Z MOHYKÁNŮ: Jones: Promentory
SEDM STATEČNÝCH – Bernstein: Main theme
PROFESIONÁLOVÉ – Chi Mai
FORREST GUMP – Alan Silvestri
INDIANA JONES - Williams: Raiders March
JAMES BOND – Norman: Theme 007
SCHINDLERŮV SEZNAM - Williams: Main theme
PRETTY WOMAN – Ray Orbison
TITANIC -  Badelt: My heart will go on
DOBYTÍ RÁJE - Vangelis: Main theme
AMÉLIE Z MONTMARTRU – Thiersen: Comptine d´un autre
PIRÁTI Z KARIBIKU – Badelt/Medley
(změna programu vyhrazena)

Délka koncertu cca 65 minut
Ukázka: https://youtu.be/hXZeiPkr2x8?si=sJmQfMHKrp5Vde1g

DÉLKA cca 65 minut

Více informací

Melody Quartett

začínal v roce 2000 jako dámské, tehdy ještě dívčí kvarteto, a na vyžádání tak dodnes vystupují, i když se za ta léta sestava obměnila. Společně hrajeme na různých společenských událostech, firemních akcích a také svatbách a koncertech. Členové kvarteta jsou přední umělci zejména z orchestru Hudebního divadla Karlín a FOK Praha.

 

KOSTEL APOŠTOLA PAVLA (Červený kostel)

Původně kostel německé evangelické církve postavený  v Ústí nad Labem. Generální ředitel Spolku pro chemickou a hutní výrobu Max Schaffner daroval pozemek a financemi ke stavbě evangelického kostela přispěli především pánové Carl Ludwig a Otto Wolfrum, Paul Siegfried a Friedrich Wilhelm Bornemann. Stavbu kostela podpořil také Spolek Gustava Adolfa a v září 1902 se vypsala soutěž pro architekty. Zvítězil lipský architekt Julius Zeissig a stavěl stavitel Alwin Köhler.

Základní kámen byl položen 28. září roku 1904 a stavba byla dokončena roku 1906. Náklady stavby: 150.000,- tehdejších korun.

Kostel apoštola Pavla je jednoduchou románskou stavbou s polokruhovou apsidou v závěru a 40 metrovou věží. Fasáda je z režného cihlového zdiva a okna jsou půlkruhově zaklenutá.

Nad portálem se nachází trojúhelný fronton s obloučkovým vlysem a latinským křížkem a nad ním ztrojené novorománské okno.

Klenba lodi byly zhotovena z betonových prefabrikátů. Nad vchodem a bocích stěn je umístěna kruchta ze dřeva.

Původně na ní byly citáty z bible, které žel byly po 2. sv. válce nahrazeny zlacenými kříži.

Na kruchtě se nachází varhany z dálny budyšínské firmy Herrmanna Euleho. Jde o pneumatický kuželový nástroj o dvou manuálech.

Oltář, který byl  krásně zdobený, doznal také velké změny. Původně zůstal jednoduchý oltář posunutý tak, aby se sloužilo k lidem čelem, zůstala soch Krista v nadživotní velikosti. Materiál je bílý mramor u oltáře a u sochy žehnajícího Krista je to kararský mramor.

Kostel díky výbuchu bomby 17. dubna roku 1945 přišel i o veškerá původní okna. Okna bvyla původně zdobena výjevy ze života Krista. Také v apsidě se nacházela tři okna a dvě krajní znázorňovala apoštoly Petra a Pavla. Prostřední zdobily ornamenty.  Dnes je prostor oken zazděn.

Kostel byl plně elektrifikován a topilo se parním topením.

Koncertní agentura FIDELIO (www.koncerty-fidelio.cz):

STRUČNĚ Z HISTORIE

Koncertní a umělecká agentura Fidelio, s. r. o. resp. její předchůdce, obč. sdružení FIDELIO bylo založeno již v roce 2001 a působíme v současné době zejména v Praze, ale příležitostně pořádáme koncerty i v jiných městech - České Budějovice, Český Krumlov, Pardubice, Hradec Králové, Plzeň, Brno, Liberec a nyní i Ústí nad Labem.  Za 23 let (2002-2025), po kterou sdružení a navazující subjekty na trhu působí, jsme uspořádali více než 700 koncertů v mnoha městech České Republiky. Naše koncerty vyposlechlo více než 80 000 posluchačů. Nikdy jsme žádný koncert nazrušili, ani za covidu, veškeré koncerty proběhli pokud to bylo možné, nebo později po zákazu konání veřejných akcí.

Pořadatel

Koncertní společnost FIDELIO, s. r. o.