Jeden kmen I Ďyvina I Budeč na Melodce
KONCERT / Hudba – Worldmusic

Jeden kmen I Ďyvina I Budeč na Melodce

neděle 19. května od 19:30
NOVÁ Melodka, Brno
Vstupenky
Cena 250
prodej do 19. května

O akci

V neděli 19. 5. v brněnském klubu Melodka zazáří tři světla české neofolkové scény. Jeden kmen zde odehrává derniéru své konceptuální a pohádkové Basnj Live Show, Budeč nás hudebně propojí s minulostí stejnojmenné hradištní lokality a Ďyvina okouzlí svou aktualizací staroslovanské kultury. Všechny tři kapely pracují s tématy slovanské a folkorní kultury osobitým způsobem Budeč historicky, Jeden kmen fantaskně a Ďyvina postmoderně. Udělejte si příjemnou neděli poslechem skvělé hudby s tradičními prvky a dojděte na novou Melodku na Palackého 148 v Brně.

Budeč - Projekt kombinuje prvky středověké a folkové hudby, estetiku dungeon synthu a ambientní nahrávky přímo z historického místa Budeč ve Středních Čechách. V jejich tvorbě se prolíná minulost a současnost skrz inspiraci v historických narativech spjatých s regionem budečského hradiště v unikátním hudebním zpracování s použitím kopií historických nástrojů jako je třeba středověká dvojitá flétna, šalmaj a pipe&tabor a zároveň moderních fléten, loutny a syntezátorů jako Korg Microkorg či Roland System-1.
Bandcamp: https://budecz.bandcamp.com/album/lx

Ďyvina - písně pro všechny toulavé duše. Neofolkový projekt ze Slezska – tematicky inspirován kulturou raných Slovanů. Poetická elaborace na současná témata jako vztah člověka k přírodě, vyrovnání s minulostí či vnitřními problémy jednotlivce. Hudebně kombinuje rozličné evropské tradiční nástroje (jako niněra, flétny, nyckelharpa, gudok, rané perkuse ad.) spolu s melodickými zpěvy podloženými zvuky akustické kytary, elektronických syntezátorů a nahrávek přírodních jevů. Z důvodu nedostatku dochovaných původních Slovanských jazyků je většina textů zpívaná v mezislovanštině (uměle vytvořený slovanský jazyk - "slovanské esperanto").
Bandcamp: https://dyvina.bandcamp.com/album/du-e-2

Jeden kmen - brněnská formace, která tímto koncertem završí úspěšné uvedení své poslední desky Basnj a naposledy odehraje svoji Basnj Live Show, se kterou se před rokem vrátila po covidové pauze na podia. Deska Basnj vypráví příběh „O ztracené Zimě” a hudebně propojuje prvky folku, world music, elektroniky a ambientu a promlouvá k posluchači jazykem divokých rytmů a poutavých melodií. Jeden kmen představuje na české scéně osobité 12členné uskupení hudebníků a zpěváků, kteří převádí do hudební podoby fantaskní a mytologické příběhy.
Bandcamp: https://kmen.bandcamp.com/

Vystupující

Jeden kmen (CZ) – web

Více informací

Hrací časy

19:30 otevření klubu

20:00-20:40 Budeč

21:00-22:00 Ďyvina

22:20-23:20 Jeden kmen