Ioanna Paraskevopoulou: MOS (GR) • TANEC PRAHA 2024
DIVADLO / Tanec

Ioanna Paraskevopoulou: MOS (GR) • TANEC PRAHA 2024

středa 19. června od 20:00
Divadlo 29, Pardubice
Vstupenky
od 100 do 200 Zobrazit ceny
prodej do 19. června

Základní vstupenka

Základní cena 200 Kč Koupit

vstupenka pro držitele ISIC, IYTC, ALIVE, ZTP

prodej pouze na místě na základě předloženého průkazu

Základní cena 100 Kč

O akci

Inscenace MOS je scénická interakce pohybu, zvuku a obrazu, ve které dva tanečníci naživo vytvářejí zvukovou stopu k sérii filmových scén a pohyblivých obrazů. Diváci jsou vtaženi do procesu a mají možnost sledovat vznik tohoto netradičního soundtracku. MOS je fascinující multimediální podívaná, které nechybí hravost, propracovanost ani originalita.

Řecká choreografka a tanečnice Ioanna Paraskevopoulou ve inscenaci MOS rozpracovává svůj výzkum zaměřený na využití audiovizuálních nástrojů v oblasti tance. Spolu se svým kolegou a tanečním partnerem Giorgosem Kotsifakisem vytváří živě na scéně za pomocí všemožných předmětů a tanečních pohybů originální soundtrack pro sérii filmových scén a skečů. Divák přihlíží této prazvláštní zvukové laboratoři, kde se z vějíře, deštníku nebo přísavky stávají zvukotvorná média, a do centra jeho pozornosti se dostává nejen vizuální, ale především akustický projev pohybu a tance.

Inspirací pro MOS byl mimo jiné tzv. kokosový efekt. Název tohoto pojmu z oblasti filmové produkce byl odvozen od skutečnosti, že ve starých filmech byl pro ilustraci klapotu koňských kopyt používán tlukot kokosových skořápek.

Účinkující: Georgios Kotsifakis, Ioanna Paraskevopoulou / dramaturgie: Elena Novakovits / světelný design: Eliza Alexandropoulou, Tzanos Mazis / zvukový design: Danis Chatzivasilakis / video: Konstantinios Asimakopoulos / kostýmy: Ioanna Paraskevopoulou / scénografie: Ioanna Paraskevopoulou / produkce: Ioanna Paraskevopoulou / producent: Onassis STEGI

Délka: 43 minut. 

Vystupující

Ioanna Paraskevopoulou (GR) – web / fb / insta / youtube Georgios Kotsifakis (GR) – web / fb / insta