Škola vaření s Romanem Paulusem - Mexiko
středa 22. října od 17:00Bistro Paulus, Olomouc
Vítejte ve škole vaření s Romanem Paulusem!
Tentokrát se v kurzu vaření zaměříme na kuchyně zemí střední Ameriky a zejména Mexika.
Naučíte se vařit největší klasiku – chilli con carne, proniknete do tajů přípravy ryb a darů moře, uděláte si guacamole a zapečenou tortillu a jako sladkou tečku si oflambujete banány s vanilkovou zmrzlinou.
Mexická kuchyně je známa různorodými chutěmi, barevností jídel a množstvím koření a přísad. Hlavními surovinami v celé oblasti jsou kukuřice, fazole a chilli. Víte, že v roce 2010 byla tradiční mexická kuchyně zařazena na seznam nehmotných památek lidstva UNESCO?
V každém kurzu se pod vedením michelinského Romana Pauluse a šéfkuchaře Petra Stokláska naučíte připravit výtečné 4chodové menu. Kromě hodin strávených u plotny si odnesete i spoustu užitečných teoretických znalostí, krásný zážitek, sadu receptů a podepsaný certifikát.
O alko a nealko režim bude po celou dobu postaráno.
Kurzy probíhají od 17 do 21 hodin v malých skupinkách a díky tomu budete mít plnou pozornost našich šéfů.
Těšíme se na vás ve stylových prostorách Bistro Paulus.
Partnerem školy vaření s Romanem Paulusem je Tescoma.
----
Na každé akci bude pořizován obrazový záznam pro marketingové účely. Pořízené záznamy můžou být použity zejména na našem webu a sociálních sítích.
Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.
O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.