Předprodej byl ukončen

Slade
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Slade

sobota 22.10.2016 od 20:00
Lucerna - Velký sál, Praha

O akci

Speciální host: Turbo /CZ/ – 35 let na scéně

 

Glamrockoví velikáni Slade se vrací do ČR!

Jeden z vůdčích představitelů glamrocku – skupina Slade - se na podzim 2016 vrací do České republiky. Po úspěšném vystoupení v brněnském Bobycentru v roce 2014 tato čtyřčlenná formace přijíždí zpět.

Předskakovat jim bude tuzemská kapela Turbo, která byla založena v roce 1981, a tedy bude slavit 35 let na scéně.

 

 

Více informací

Skupina byla pověstná svými bouřlivými živými koncerty a živou komunikací s publikem. V popularitě překonala všechny své glamrockové souputníky Wizzard, Sweet, T. Rex, Suzi Quatro, Smokie, Gary Glittera i Davida Bowieho. Tvorba Slade významně ovlivnila další vývoj rockové hudby. Přestože se v USA příliš neprosadili, řada kapel přiznává inspiraci právě u Slade (za všechny jmenujme slavné KISS).

V Česku Slade vystoupí v aktuální sestavě: Dave Hill (kytara, zpěv, baskytara), Don Powell (bubny, perkuse), John Berry (baskytara, vokály), Mal McNulty (vokály, kytara).

 

Tuto glamrockovou legendu podpoří tuzemská poprocková formace Turbo, která letos slaví 35 let na scéně.

Vystoupí v sestavě:  Mirek Chrástka (kytary, zpěv), Martin Laul (klávesy, vokál), Jirka Lang (bicí, zpěv) a Petr „Bob“ Šťastný (basa, vokál) a odehrají průřez hity za celou svou kariéru.

V playlistu jistě nebudou chybět známé hity jako Tak na co čekáš, Fénix z popela vstává, Krásným dívkám, Na křídlech racků, Hráč, Chtěl jsem mít a mnohé další.

Další akce pořadatele

SLADE v Mikulově (UK) - 23. srpna od 17:00, Amfiteátr, Mikulov

LUCIE BÍLÁ support: Jan Smigmator - 24. srpna od 17:00, Amfiteátr, Mikulov

Pražský výběr - 27. září od 19:30, Dům Kultury, Šumperk

Pořadatel