Předprodej byl ukončen

Adam Ben Ezra (ISR) + Michal Žáček j. h.
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Adam Ben Ezra (ISR) + Michal Žáček j. h.

středa 13.7.2016 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Adam Ben Ezra je unikátní hudební talent z Izraele, stojící na prahu velké hudební kariéry. Fenomenální kontrabasista si vybral jasnou misi dostat tento povětšinou doprovodný nástroj na zasloužené místo přední hrany pódia.

 

Už v pěti letech začal hrát na housle, zatímco kytaru držel poprvé v rukou, když mu bylo devět. Později hrál na klarinet, oud a cajon, aby nakonec naplno propadl kontrabasu, který mu v šestnácti letech změnil život. Při hledání svého osobitého zvuku šel vlastní cestou a do své hudební palety vědomě přidával nové barvy zahrnující prvky jazzu, latiny a středomořské hudby. Od jednoho nástroje k dalšímu se pak talentovaný třicátník neomylně pohybuje i během jediné písně. Pomocí inteligentní kombinace efektů a pedálů smyčkuje své tóny tak, aby k publiku donesl autentickou zvukovou stěnu hodnou menšího orchestru.

 

Adam Ben Ezra je tvořivou přírodní silou – místnost plnou cizích lidí dokáže proměnit ve své celoživotní fanoušky během jediného momentu. Jeho talent nezůstal bez povšimnutí a v tuto chvíli je zván téměř do celého světa, zvláště jako support Mikea Sterna a Victora Wootena.

 

Na koncertě ho jako host doprovodí vynikající český saxofonista Michal Žáček.

Další akce pořadatele

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Point Of Few - 30. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc