Předprodej byl ukončen

Hradišťan na Sonberku
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Hradišťan na Sonberku

pátek 15.9.2017 od 19:00
Vinařství Sonberk, Popice

O akci

Tečkou za letošním Sonberským (ne)vinným kulturním létem a pomyslnou hudební "rozinkou na dortu" bude vystoupení kapely Hradišťan - srdečně Vás zveme!

Hradišťan je ojedinělé hudební seskupení české hudební scény, kterého kořeny sahají až do roku 1950. Od roku 1978 je uměleckým vedoucím Hradišťanu tvůrčí osobnost - houslista a hudební skladatel Jiří Pavlica.
Zvuk Hradišťanu pracuje zejména s odkazem lidové tradice a jejím filozofickým přesahem. Překračuje hranice hudebních žánrů a spolupracuje s osobnostmi různých kultur celého světa. Je častým hostem, domácích i zahraničních festivalů tradiční, alternativní, ale i vážné hudby. Hradišťan spolupracuje s rozhlasem, televizí a filmem, koncertoval na 4 kontinentech, natočil více než 30 stěžejních zvukových nosičů a na mnoha dalších spolupracoval. Mezi kmenové sólisty patří Alice Holubová, Jiří Pavlica a David Burda.

Více informací

Sonberské (ne)vinné kulturní léto 2017 - to je již II. ročník letních koncertů na vinařství Sonberk. Přijďte si - se sklenkou vína a západem slunce na Pálavě - vychutnat sérii hudebních večerů s Vašimi oblíbenými interprety a hudebními styly.