Předprodej byl ukončen

Nácek od naproti
DIVADLO / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / Představení / Umění

Nácek od naproti

čtvrtek 29.6.2017 od 20:30
Naproti, Brno

O akci

Vít Klusák a jeho SVĚT PODLE DALIBORKA: komentované ukázky filmu a diskuse

Tentokrát oživí výrazná osobnost české dokumentaristické scény režisér Vít Klusák. Těšit se můžete na komentované ukázky čerstvě dokončeného filmu.

SVĚT PODLE DALIBORKA je stylizovaný portrét autentického českého neonacisty z Prostějova, který nesnáší svůj život, jenže neví, co v něm změnit. Do stejné míry sžíravě absurdní a ledově mrazivá tragikomedie přibližuje radikální světonázor „obyčejných slušných lidí“. A když už se zdá, že ve své palčivosti nemůže jít dále, vyvrcholí zcela nekompromisním způsobem.

Veškeré vybrané vstupné jde na podporu filmu SVĚT PODLE DALIBORKA. Jsme rádi, že jsou mezi námi lidé, kteří se nestydí ukázat i tu nehezkou stránku naší společnosti a pátrat po jejich příčinách.

Více informací

Nalákej se trailerem: https://vimeo.com/221110918

Vít Klusák je autorem mnoha společenskokritických snímků, jedním z nich je např. Český sen: dokument o falešném hypermarketu a honbě obyčejných lidí za jogurtem za bezkonkurenční cenu – přestože neexistuje ani jogurt, ani hypermarket; Matrix AB: situační portrét kontroverzního Andreje Babiše, v němž je přiblížen svět tohoto vlivného politika a podnikatele, a to nejen v tom dobrém světle; Svoboda pro Smetanu: náhled do kauzy řidiče autobusu, který přimaloval politikům tykadla a skončil díky svým kreativním choutkám za mřížemi. Vít Klusák se taktéž jako režisér a producent podílí na seriálu Ano, šéfe!