Předprodej byl ukončen

Online: Lucidní snění / Dalibor N. & Alexandra M.
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Online: Lucidní snění / Dalibor N. & Alexandra M.

pondělí 4.5.2020 od 20:00
Expediční klubovna, Brno

O akci

Přinášíme další ze série online přednášek na záchranu Expediční klubovny i na podporu přednášejících :) A tentokrát jsme pozvali Dalibora Neuwirta, který u nás sklidil velký úspěch s přednáškami o otevření hlasu a alikvótním zpěvu, a jeho přítelkyni Alexandru Matelenokovou, která se lucidnímu snění věnuje již 6 let.

Přednáška bude probíhat online přes Zoom, každý od nás po zakoupení vstupenky mailem obdrží pozvánku k účasti (rozesíláme dopoledne před akcí). Dalibora i Alex uvidíte přes kameru, můžete chatovat i ptát se na dotazy. Skoro jako přímo v Klubovně :)

ÚVOD 

  • pozdravení a představení se
  • Náš Příběh a odkud čerpáme znalosti (knihy, workshopy a vlastní praxe)


POZNEJ LUCIDNÍ SNĚNÍ

  • Co je to lucidní snění, kde vzniklo, výzkumy 
  • Lucidní snění je nejlepší vizualizace, protože jste uvnitř vaší mysli
  • Téma integrace: co to je integrace a proč z toho Jungiánští psychologové v dobrém slova smyslu šílí
  • Stín: jak poznáme stín, jak se ve snu dá integrova
  • zlaté stíny: jak je poznáme?
  • duchovní praxe z pohledu budhismu: meditace a příprava na smrt

Jak se lucidní snění učí aneb co vás čeká v našem rozšířeném kurzu

  • meditace
  • dechové techniky
  • cvičení, jak se zvědomovat ve snech
  • zkoušky reality
  • techniky na práci se stínem
  • snový deník
  • naše osobní rady pro luciditu: hudba, pobyt ve tmě, práce s průvodcem

Časté dotazy + prostor pro vaše otázky

Odpověďi na nejčastější otázky: zkoušel jsem to a nedaří se mi to / Nezdají se mi sny / Nikdy jsem neměl lucidní sen

prostor pro vaše otázky

Ukončení webináře  a volná diskuse

 

A na hávěr něco o lektorech:

Alexandra Matelenoková

Lucidnímu snění se věnuji 6 let. Poslední 2 roky pracuji jako průvodce pro terapii tmou. Ráda používám medicínu rapé ve spojitosti s hraním na šamanský buben. 

Co mi dalo rozvíjení lucidního snění? 

- Lepší pochopení spánku a spánkových cyklů.
- Práce se svým stínem a integrace.

- Rozvíjení dechových technik a meditace. 
- Seberozvoj 

V lednu 2019 jsem napsala článek o lucidním snění v časopise Legalizace a za dobu která utekla od té doby, se mé vnímání lucidního snění obrátilo naruby a načerpala jsem mnohem více informací než jsem dříve měla. Dříve jsem se vůbec nezaobírala spánkovými cykly a tomu jak fungují na lucidní snění. Nepracovala jsem s technikami práce se stínem a neaplikovala dechová cvičení. Tyto tří věci mi teď pomáhají nejvíce. Z učitelů lucidního snění mě nejvíce ovlivnil Charlie Morley. Inspiraci čerpám z knih Ruedigera Dahlkeho, Tenzina Wangyala, Stephena La Berga a dalších. Osobně bych Vám doporučila jejich knihy. 

Dalibor Neuwirt

První lucidní sen jsem zažil, když mi bylo 18 let a stále je to pro mě jeden z nejsilnějších zážitků v životě. Od kamarádky jsem se dozvěděl, že se mám "ve snu podívat na vlastní ruku" a nechápal jsem, jak to mám udělat. Usilovně jsem o tom tak přemýšlel, že se mi to pár dní na to povedlo. Sen a můj prožitek z něj byl tak reálný a naprosto stejný jako běžná realita - že mi po probuzení došlo, že není rozdíl mezi prožíváním ve snu a naší "realitě". Nevědomky jsem se tak přiblížil tomu, čemu v tibetské józe snů říkají pojetí iluze, kdy se učíte vnímat realitu jako další formu snu.

Lucidnímu snění jsem se od této zkušenosti věnoval intuitivně a bez vedení a až o šest let později jsem téma osvěžil a pořádně se do toho obul. Poslední 3 roky se mu aktivně věnuju, zapisuji si sny, dělám zkoušky reality a setkávám se ve snech s vlastními stíny a démony, které láskyplně objímám. Už se mi takhle podařilo překonat strach a integrovat přes deset nočních běsů, setkat se s vlastním průvodem a svým vyšším já anebo si provést léčení svých zad ve snu, což byl poslední záměr mých tří měsíců. Nejvíce mě posouvá pravidelná praxe a sdílení témat s mou přítelkyní Alex, čtení knih o tibetské józe snů a za poslední rok to byl čtyřdenní intenzivní kurz Lucidního snění a práce se stínem světového učitele jménem Charlie Morley, na kterém jsme byl tento březen v Praze.