Předprodej byl ukončen

Webinář: Vražda. Tělo. A co dál?
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Vražda. Tělo. A co dál?

čtvrtek 25.2.2021 od 18:00
Live stream, Online

O akci

Zda se vražda udála v reálném světě, v Orient expresu, anebo na deskách stolní hry, je to věčný příběh, jenž nás uchvacuje. Beztrestně spáchat nejhorší zločin ovšem nebylo nikdy náročnější. Pokroky ve vývoji forenzních věd, které dokážou pachatele identifikovat z jediné vlasové folikuly, znamenají, že se vyvíjí i vrah samotný. Pokud se chce současný vrah úspěšně vyhnout spravedlnosti, musí být rafinovanější, organizovanější a hlavně musí mít plán. Jeho alfou a omegou je vždy způsob, jakým se zbavit největšího skladiště důkazů vůči němu – těla. Co dělá vrah, aby se oprostil podezření a odvrátil od sebe pozornost vyšetřovatele? Jaké jsou nejčastější chyby, které dělá ve snaze zahladit za sebou stopy? Jaké informace se opravdu dají získat z těla oběti a je průběh vyšetřování z kriminálních seriálů reálně aplikovatelný mimo televizních obrazovek? Na tyto otázky si posvítíme v mrazivé přednášce zkušeného kriminalisty Mateje Snopka. Vražda hovoří tisíci jazyky, naučme se jim porozumět!

 

Matej Snopko nám ve své přednášce přiblíží:

- kdo je vrah a jaká je jeho motivace

- jakými způsoby se vrah snaží odpoutat od sebe pozornost 

- jak probíhá vyšetřování podezřelého

- co ovlivňuje snahu vraha zbavit se těla

- jakými způsoby se vrah může pokusit zbavit těla

- jaké chyby vrah dělá při zahlazování stop

- jaké důkazy se dají zjistit po nalezení těla

- zda jsou způsoby vyšetřování v krimi seriálem a filmech autentické

 

Matej Snopko 

je bývalý slovenský kriminalista, který patří mezi popřední odborníky specializující se na násilnou a sexuální trestnou činnost a problematiku vražd. Pracoval jako vedoucí oddělení profilování pachatele, které založil společně s kolegou. Věnuje se hlavně vykreslování vlastností pachatele podle stop, které po sobě zanechal na místě činu. Se svými spolupracovníky výrazně přispívá k hledání moderních a efektivních metod kriminalistiky. Je autorem knih, které se věnují jak osobnosti a činům sexuálních, hromadných a masových vrahů, tak jejich koncům.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

— Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon                    anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení.

— Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes          který se na webinář lehce připojíte. Pokud si vstupenku zakoupíte v den konání        webináře, odkaz vám zašleme půl hodinu před jeho začátkem. 

— Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit         a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen               poslouchat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

— Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.

— V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám               bude k dispozici po dobu 30 dní.

— Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.

— Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.

— Na jeden vstup se může zúčastnit celá rodina.

 

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde:

bit.ly/OtazkyOdpovediCZ