Degustační večeře s Romanem Paulusem a Pavlem Sapíkem
čtvrtek 21. 4. 2022 od 18:00Bistro Paulus, Olomouc
Předprodej byl ukončen
Jarní degustační večer s Romanem Paulusem & Pavlem Sapíkem.
Tak tohle si určitě nenechte ujít. Roman Paulus pozval do svého podniku dlouholetého přítele a gastro mága Pavla Sapíka. Okouzlí vás zajímavými kombinacemi a nevšedními nápady.
5 chodové degustační menu
---
Kedlubnové carpaccio s pěnou z kozího sýra Buche Affinne podávané s jarní zeleninou a limetkovo-okurkovým želé ochuceným olivovým olejem Lakudia
Weingut Schmelz Grüner Veltliner Loibner Federspiel 2021, Rakousko – Wachau
---
Krém z bílého a zeleného chřestu, zauzené krevety
Meyer-Fonné Riesling Réserve 2019, Francie – Alsasko
---
Grilovaný mořský ďas v italské slanině podávaný na petrželovém pyré se smrži, mladým hráškem a sosem a la créme
Pieropan Soave Calvarino DOC 2020, Itálie – Veneto
---
Jehněčí hřbet, kuskus, lilek, cuketa
Vittorio Innocenti Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2015, Itálie – Toskánsko
---
Sněhové pusinky s jahodovým krémem, balzamikové želé a bazalkovou zmrzlinou
Weingut Meyer Muskateller 2021, Německo – Pfalz
Pavel Sapík pokračuje v tradici kuchařského řemesla po svém otci Jaroslavovi. Zatímco jeho otec Jaroslav vede restauraci zaměřenou na českou klasiku v Klokočné, Pavel téměř dvě desítky let šéfuje finediningovému konceptu Terasa u Zlaté studně na pražské Malé straně. Vysokou úroveň restaurace potvrzují i četná ocenění – např. nejlepší podnik ČR podle TripAdvisoru, Michelin Guide nebo nejlepší restaurace výběru Grand Restaurant Pavla Maurera. Sám Sapík má za sebou řadu zahraničních stáží a pravidelně reprezentoval zemi na řadě mezinárodních kuchařských soutěží. Můžete se těšit na večer plný nevšedních zážitků.
-----
Na každé akci bude pořizován obrazový záznam pro marketingové účely. Pořízené záznamy můžou být použity zejména na našem webu a sociálních sítích.
Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.
O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.
Škola vaření s Romanem Paulusem - Ryby a mořské plody - 28.1.2026 od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Valentýnský degustační večer - 14.2.2026 od 18:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Italská kuchyně - 25.2.2026 od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Italská kuchyně - 26.2.2026 od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Asijská kuchyně - 11.3.2026 od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Asijská kuchyně - 12.3.2026 od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Asijská degustace s Romanem Paulusem a Lukášem Želechovským - 19.3.2026 od 18:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Maso a omáčky v kuchyni - 22.4.2026 od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Maso a omáčky v kuchyni - 23.4.2026 od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Středomořská kuchyně - 6.5.2026 od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Středomořská kuchyně - 7.5.2026 od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola grilování s Romanem Paulusem - 4.6.2026 od 17:00, Fort XX. Escot, Křelov-Břuchotín
Kurdějovský Okus Vín 2026
31.1.2026 od 11:00
Asijská degustace s Romanem Paulusem a Lukášem Želechovským
19.3.2026 od 18:00
Otevřené sklepy vinařů Strážnicka
25.4.2026 od 11:00
Hovoranskými vinohrady za vínem 2026
9.5.2026 od 11:00 – 10.5.2026
Slavnosti piva pod komínem 2026
22.5.2026 od 13:00 – 23.5.2026
Mikulovský Prosecco Festival
18.7.2026 od 14:00