Degustační večeře s Romanem Paulusem a Pavlem Sapíkem
čtvrtek 21. 4. 2022 od 18:00Bistro Paulus, Olomouc
Předprodej byl ukončen
Jarní degustační večer s Romanem Paulusem & Pavlem Sapíkem.
Tak tohle si určitě nenechte ujít. Roman Paulus pozval do svého podniku dlouholetého přítele a gastro mága Pavla Sapíka. Okouzlí vás zajímavými kombinacemi a nevšedními nápady.
5 chodové degustační menu
---
Kedlubnové carpaccio s pěnou z kozího sýra Buche Affinne podávané s jarní zeleninou a limetkovo-okurkovým želé ochuceným olivovým olejem Lakudia
Weingut Schmelz Grüner Veltliner Loibner Federspiel 2021, Rakousko – Wachau
---
Krém z bílého a zeleného chřestu, zauzené krevety
Meyer-Fonné Riesling Réserve 2019, Francie – Alsasko
---
Grilovaný mořský ďas v italské slanině podávaný na petrželovém pyré se smrži, mladým hráškem a sosem a la créme
Pieropan Soave Calvarino DOC 2020, Itálie – Veneto
---
Jehněčí hřbet, kuskus, lilek, cuketa
Vittorio Innocenti Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2015, Itálie – Toskánsko
---
Sněhové pusinky s jahodovým krémem, balzamikové želé a bazalkovou zmrzlinou
Weingut Meyer Muskateller 2021, Německo – Pfalz
Pavel Sapík pokračuje v tradici kuchařského řemesla po svém otci Jaroslavovi. Zatímco jeho otec Jaroslav vede restauraci zaměřenou na českou klasiku v Klokočné, Pavel téměř dvě desítky let šéfuje finediningovému konceptu Terasa u Zlaté studně na pražské Malé straně. Vysokou úroveň restaurace potvrzují i četná ocenění – např. nejlepší podnik ČR podle TripAdvisoru, Michelin Guide nebo nejlepší restaurace výběru Grand Restaurant Pavla Maurera. Sám Sapík má za sebou řadu zahraničních stáží a pravidelně reprezentoval zemi na řadě mezinárodních kuchařských soutěží. Můžete se těšit na večer plný nevšedních zážitků.
-----
Na každé akci bude pořizován obrazový záznam pro marketingové účely. Pořízené záznamy můžou být použity zejména na našem webu a sociálních sítích.
Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.
O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.
Škola vaření s Romanem Paulusem - Španělské menu - 13. května od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Španělské menu - 14. května od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola grilování s Romanem Paulusem - 5. června od 17:00, Fort XX. Escot, Křelov-Břuchotín
Škola vaření s Romanem Paulusem - Itálie - 25. září od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Mexiko - 22. října od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Zvěřina a drůbež - 12. listopadu od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Vánoční menu - 3. prosince od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc