Předprodej byl ukončen

Degustační večeře s Romanem Paulusem a Pavlem Sapíkem
FESTIVAL / Gastro

Degustační večeře s Romanem Paulusem a Pavlem Sapíkem

čtvrtek 21. 4. 2022 od 18:00
Bistro Paulus, Olomouc

O akci

Jarní degustační večer s Romanem Paulusem & Pavlem Sapíkem.

Tak tohle si určitě nenechte ujít. Roman Paulus pozval do svého podniku dlouholetého přítele a gastro mága Pavla Sapíka. Okouzlí vás zajímavými kombinacemi a nevšedními nápady.

 

5 chodové degustační menu

---

Kedlubnové carpaccio s pěnou z kozího sýra Buche Affinne podávané s jarní zeleninou a limetkovo-okurkovým želé ochuceným olivovým olejem Lakudia

Weingut Schmelz Grüner Veltliner Loibner Federspiel 2021, Rakousko – Wachau

---

Krém z bílého a zeleného chřestu, zauzené krevety

Meyer-Fonné Riesling Réserve 2019, Francie – Alsasko 

---

Grilovaný mořský ďas v italské slanině podávaný na petrželovém pyré se smrži, mladým hráškem a sosem a la créme

Pieropan Soave Calvarino DOC 2020, Itálie – Veneto 

---

Jehněčí hřbet, kuskus, lilek, cuketa

Vittorio Innocenti Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2015, Itálie – Toskánsko

---

Sněhové pusinky s jahodovým krémem, balzamikové želé a bazalkovou zmrzlinou

Weingut Meyer Muskateller 2021, Německo – Pfalz 

 

Pavel Sapík pokračuje v tradici kuchařského řemesla po svém otci Jaroslavovi. Zatímco jeho otec Jaroslav vede restauraci zaměřenou na českou klasiku v Klokočné, Pavel téměř dvě desítky let šéfuje finediningovému konceptu Terasa u Zlaté studně na pražské Malé straně. Vysokou úroveň restaurace potvrzují i četná ocenění – např. nejlepší podnik ČR podle TripAdvisoru, Michelin Guide nebo nejlepší restaurace výběru Grand Restaurant Pavla Maurera. Sám Sapík má za sebou řadu zahraničních stáží a pravidelně reprezentoval zemi na řadě mezinárodních kuchařských soutěží. Můžete se těšit na večer plný nevšedních zážitků.

 

-----

Na každé akci bude pořizován obrazový záznam pro marketingové účely. Pořízené záznamy můžou být použity zejména na našem webu a sociálních sítích.

 

Více informací

Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.

O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.

Další akce pořadatele

Škola vaření s Romanem Paulusem - Španělské menu - 13. května od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Škola vaření s Romanem Paulusem - Španělské menu - 14. května od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Škola grilování s Romanem Paulusem - 5. června od 17:00, Fort XX. Escot, Křelov-Břuchotín

Škola vaření s Romanem Paulusem - Itálie - 25. září od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Škola vaření s Romanem Paulusem - Mexiko - 22. října od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Škola vaření s Romanem Paulusem - Zvěřina a drůbež - 12. listopadu od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Škola vaření s Romanem Paulusem - Vánoční menu - 3. prosince od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Pořadatel