Předprodej byl ukončen

Vánoční noc
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Vánoční noc

neděle 25.12.2022 od 19:00
Kostel sv. Máří Magdalény, Božanov

O akci

VÁNOČNÍ NOC V BOŽANOVĚ

Tradiční Vánoční koncert v božanovském kostele.

Účinkují:

Pavel Herzog - trubka

Jakub Hrubý - baryton

Petr Hostinský - varhany

Slavné světové a domácí vánoční melodie a písně.

60 minut

Více informací

JAKUB HRUBÝ - baryton

Jakub Hrubý (*1979 v Broumově) vyrůstal v hudební rodině, studoval varhany, zpíval ve sboru. Vystudoval konzervatoř v Kroměříži a HAMU v Praze, obor sólový zpěv u Prof. René Tučka a Naděždy Kniplové. Je dvorním interpretem díla východočeských skladatelů Luboše Sluky a Jiřího Strejce. Na několika koncertech vystupoval pod taktovkou Tomáše Netopila. Spolupracoval s Pražskou komorní filharmonií, Pražským komorním orchestrem, Filharmonií Bohuslava Martinů, Filharmonií Hradec Králové, Komorní filharmonií Pardubice. Vystupoval ve všech evropských zemích, také v Libanonu a Izraeli nebo na Kanárských ostrovech. V letech 2010-2018 byl členem souboru opery Národního divadla v Praze. Od roku 2018 se věnuje sbormistrovství a hudebnímu vydavatelství.

PAVEL HERZOG - trubka

Pavel Herzog se narodil 13. května 1984 v Ústí nad Orlicí.V šesti letech se začal věnovat hře na trubku na ZUŠ v Žamberku u Ladislava Tyrnera. V letech 2000-2006 vystudoval Konzervatoř Pardubice u Mgr. Jiřího Houdka. Po úspěšném zakončení Konzervatoře absolventským koncertem s Komorní filharmonií Pardubice se v současnosti věnuje studiu hry na trubku na Akademii múzických umění v Praze u prof. Vladimíra Rejlka a Mgr. Jaroslava Roučka. Zabývá se nejen hudbou barokní, klasickou, sólovou, komorní, či orchestrální, ale také tanečními orchestry a Big bandovými kapelami. Od roku 2009 je stálým členem symfonického orchestru Filharmonie Hradec Králové.
Díky svým multižánrovým hudebním schopnostem se v roce 2006 stal trumpetistou populární ska a regaae skupiny STO ZVÍŘAT.

PETR HOSTINSKÝ - varhany

Své hudební vzdělání zahájil v roce 1987 na Základní umělecké škole v Pardubicích. V roce 1993 byl přijat ke studiu hry na varhany na Konzervatoř Pardubice do třídy MgA. Václava Uhlíře, později ještě ke studiu dirigování do třídy doc. Vlastislava Nováka. Po absolutoriu pokračoval ve studiu na AMU v Praze, obor varhany, ve třídě prof. Jana Hory. V roce 2005 studia úspěšně ukončil. V roce 2003 absolvoval pětiměsíční stáž na Hochschule fur Musik und darstellende Kunst ve Stuttgartu u prof. Ludgera Lohmanna. Během studia se zúčastnil několika mistrovských kursů u nás i v zahraničí. Zúčastnil se několika varhanních soutěží (Opava 1994,1996, Schlagel l998, Voříškův Vamberk 1995, 1997 s vítězstvím v kategorii varhanní improvizace, Pražské jaro 1999).
Je klávesistou populární ska a regaae skupiny STO ZVÍŘAT.

Další akce pořadatele

Moji milí… - 1. června od 18:00, Státní zámek Sychrov – zámecká obrazárna, Sychrov

Varhaníci katedrál I. - 6. července od 15:30, Bazilika Navštívení Panny Marie, Hejnice

Varhaníci katedrál II. - 3. srpna od 15:30, Bazilika Navštívení Panny Marie, Hejnice

Varhaníci katedrál III. - 31. srpna od 15:30, Bazilika Navštívení Panny Marie, Hejnice

Koncert na zámku - 4. srpna od 19:00, Státní zámek Hrádek u Nechanic, Nechanice

Václav Uhlíř 70 ́​ - 15. června od 18:00, Kostel sv. Máří Magdalény, Božanov

Pořadatel