Předprodej byl ukončen

Degustační galavečeře Roman Paulus & přátelé
FESTIVAL / Gastro

Degustační galavečeře Roman Paulus & přátelé

čtvrtek 18. ledna od 18:00
Bistro Paulus, Olomouc

O akci

Někteří u něj začínali, některé zkušené pozval, aby mu kryli záda v době, kdy musel splňovat ta nejpřísnější kritéria. Něco ale mají společné. Potkali se v jeden čas na jednom místě pod vedením Romana Pauluse.

V kuchyni pražského hotelu Alcron v době, kdy restaurace šest let po sobě držela michelinskou hvězdu. Později se každý vydal svou cestou.

Například Pavel Býček šéfuje v oceňované pražské restauraci The Eatery, Lukáš Hlaváček zase v prestižní Terase U Zlaté studně, Petr Stoklásek je šéfkuchař Bistra Paulus. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost a ochutnejte menu, které sestavili výjimeční čeští kuchaři s mnoha zkušenostmi z Česka i zahraničí. Takto společně je hned tak nepotkáte.

O vinný doprovod k sedmichodové degustační večeři se postará rodinné vinařství Piálek & Jäger z Nového Šaldorfu na Znojemsku, které na svých tratích hospodaří v bio režimu a může se pyšnit titulem Vinařství roku 2020 v kategorii malých podniků.

 

 18. 1. 2024

 

Pavel Býček

Vepřová huspenina, libeček, omáčka z kyselých okurek a křen
Sauvignon Sexenberg PS 2022

 

Jakub Černý

Lilek, brambory, sýr feta, bazalka, ketjap manis
Veltlínské zelené extra PS 2022

 

Petr Stoklásek 

Foie gras, rozinky, kapary a perník 
Hibernal PS 2023

 

Miroslav Hanzal

Treska pošírovaná v bylinkovém oleji, slávky, kaviár a salikornia 
Ryzlink Rýnský VOC 2022

 

Lukáš Hlaváček 

Perlička s lanýžovo-bramborovým krémem, divokou brokolicí, houbami a jus s nakládanou hrubozrnnou hořčicí
Grand Veltlín No. 10, 2019

 

Pavel Býček 

Šlehaný pivní sýr, řapíkatý celer, zázvor a zelené jablko
Chardonnay Reserva PS 2021

 

Pavel Ohnesorg 

Čokoládový mousse z Valrhony 64% s rakytníkem, slaným karamelem a sherry Pedro Ximénez
Pálava VH 2022

Více informací

Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.

O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.

Na akci bude pořizován fotografický záznam pro marketingové účely.

Další akce pořadatele

Škola vaření s Romanem Paulusem - Italská kuchyně - 11. září od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Škola vaření s Romanem Paulusem - Vánoční menu - 3. prosince od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Škola vaření s Romanem Paulusem - Zvěřinové hody - 16. října od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Škola vaření s Romanem Paulusem - Podzimní menu s lanýži - 20. listopadu od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Škola vaření s Romanem Paulusem - Italská kuchyně - 12. září od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc

Pořadatel