Předprodej byl ukončen

Škola vaření v asado grill - Ryby a plody moře
WORKSHOP / LEKCE / Gastro – Jídlo

Škola vaření v asado grill - Ryby a plody moře

neděle 25. února od 16:00
Horní náměstí, Olomouc

O akci

Vyzkoušejte školy vaření s šéfkuchařem Michalem Duračkou. Zopakujete si základní kuchařské postupy, naučíte se vychytávky zkušených profesionálů, proniknete do tajů české gastronomie, spojíte teoretické znalosti s bohatou praxí.

A co si zvládnete vypilovat k dokonalosti? Naučíte se vyčistit krevety a uvařit z nich výbornou krevetovou polévku ("Bisque"). Naservírovat hostům netradiční španělský předkrm ceviche z okouníka mořského. A taktéž jak správně upravit a grilovat rybu - a to přímo pražmu královskou a k ní květákové pyré s pažitkou a lanýžem.

Během kurzu budete pracovat v malých skupinkách (max 6 osob), abychom se vám mohli plně věnovat. Vodu, kávu, víno nebo pivo máte v ceně.

Ze školy vaření si kromě zážitků a nových znalostí odnesete také recepty všech uvařených jídel, certifikát o absolvování kurzu a v případě zájmu také stylovou kuchařskou zástěru. 

Více informací

Vyzkoušejte školy vaření s šéfkuchařem Michalem Duračkou. Zopakujete si základní kuchařské postupy, naučíte se vychytávky zkušených profesionálů, proniknete do tajů evropské i světové gastronomie, spojíte teoretické znalosti s bohatou praxí.

Školy vaření pořádáme na různá témata, od české klasiky přes přípravu mořských ryb a steaků z prémiových mas až po exotické kuchyně. 

Asado grill - to je jedinečná restaurace s otevřeným ohněm

Naše restaurace je ideálním místem pro setkání s obchodním partnerem, pracovní oběd s kolegy, rodinnou oslavu nebo svatební hostinu. Vždy na vás bude čekat výborné jídlo a pití, moderní a stylový design, nezapomenutelná atmosféra a vlídná a profesionální obsluha.

Kdo je Michal Duračka?

Michala už od útlého mládí přitahovalo vaření. Že se kuchařské řemeslo stane jeho koníčkem i profesí, se rozhodl v 16 letech na střední škole v Otrokovicích, kde se vyučil kuchařem. Potom několik let působil v zahraničí. Začínal v německých Cáchách, v restauraci postavené na středomořské kuchyni, poté ve stejném městě pracoval jako sous chef ve vyhlášeném steakhousu. Další jeho profesní zastávka byla v Anglii, kde šéfoval typické místní restauraci nedaleko Cambridge.

Po návratu do Česka Michal pracoval v Interhotelu Zlín a poté jej kuchařský osud zavedl do Olomouce. Poslední dva roky je členem týmu Opera Gastro Group. Od začátku stojí u konceptu restaurace Asado grill, kde chce zúročuje všechny své kuchařské zkušenosti.

Když má chvíli pro sebe, vyráží na výlety do přírody. I tady si často rozdělá oheň a ugriluje kus masa. Je také dlouholetým sběratelem nožů.

Pořadatel