Všechno nejlepší
DIVADLO / Představení – Loutkové divadlo

Všechno nejlepší

sobota 8. června od 17:00
Zahrada Rentzova muzea barokního tisku, Kuks

Koná se v rámci

Vstupenky
Cena 120
prodej do 8. června

O akci

FRAS: Všechno nejlepší

Kdyby se někdo dnes rozhlédnul a měl by štěstí, možná by uviděl tři neuvěřitelně speciální události: Kdo dnes slaví narozeniny? Oslavenců je hodně a každá oslava si zaslouží svůj osobní příběh. Co když zrovna v jeden den na pláži oslavují tuleni, na zahradě u italské vily mafiánská dcera a pod zemí termití královna? Přijďte oslavit troje narozeniny a popřát oslavencům Všechno nejlepší! Inscenace Všechno nejlepší!

Všechno nejlepší je oslavou třech narozenin. Tři povídky jejíž předlohu vytvořili tři členové autorského týmu. Tři sady odlišných loutek, ale vyrobených ze stejných materiálů.Přijďte se podívat a oslavit narozeniny s námi!

délka: 60 minut
věková kategorie: 6+

režie: Johana Bártová
hrají: Ema Lovecká, Jakub Jelínek, Matěj Šumbera, Antonie Rašilovová

O SOUBORU
Divadelní skupina FRAS působí od začátku roku 2019. Zakládajícími členy jsou Johana Bártová, Jakub Šulík a Matěj Šumbera. První inscenace vznikly v rámci jejich studia na Katedře alternativního a loutkového divadla Divadelní fakulty AMU v Praze. Po absolvování DAMU, od roku 2023 začali fungovat jako zapsaný spolek. Produkční skupiny je Alexandra Niedomanská. 

FRAS se dlouhodobě orientuje na loutkové a objektové divadlo. Zkoumá experimentální možnosti tohoto divadelního odvětví. Primárním cílem je zkoumání unikátního divadelního jazyka který obsahuje prvky z dalších uměleckých odvětví jako jsou například film či počítačové hry. 

V letech 2020 a 2022 byla skupina součástí programu Nová krev na scéně organizace Nová síť. Za inscenaci Nejmenší ze Sámů skupina získala 2. místo v ceně Erik přehlídky 29. Přelet nad loutkářským hnízdem. Inscenace Medař je součástí výjezdního katalogu Institutu divadelního umění Perform Czech. FRAS pravidelně uvádí inscenace na divadelních festivalech jak v Česku tak v zahraničí. Od roku 2021 spolupracuje s experimentálním prostorem Mengi v Reykjavíku v jejichž koprodukci vznikli inscenace Takk Takk a Kosmokopce.

Vystupující

Theatrum Kuks (CZ) – web / fb / insta / youtube

Koná se v rámci

Malá loutková inventura 2024

Pitva - 7. června od 19:00, Galerie loutek Jiřího Nachlingera, Kuks

Fabula Sylvestris - 8. června od 15:00, Galerie loutek Jiřího Nachlingera, Kuks

Esej o světle - 8. června od 19:00, Galerie loutek Jiřího Nachlingera, Kuks

Batlejka - 9. června od 14:00, Galerie loutek Jiřího Nachlingera, Kuks

Pořadatel